ŽENE, MIJENJATE LI DONJI VEŠ SVAKI DAN: Stručnjaci konačno otkrili, evo šta vam se može desiti

Praktična žena
ŽENE, MIJENJATE LI DONJI VEŠ SVAKI DAN: Stručnjaci konačno otkrili, evo šta vam se može desiti
.

Na donji veš treba posebno obratiti pažnju. Materijali prirodnog porijekla i redovno mijenjanje veša samo mogu doprinijeti očuvanju zdravlja.

Neredovno mijenjanje veša može da prouzrokuje razne probleme koje mogu da ostave ozbiljne posljedice na zdravlje. Izuzetak su ekstremne situacije gdje je to zbog određenih okolnosti neizvodljivo.

Ovo su problemi koji se mogu javiti ako ne mijenjate veš redovno.

Infekcije

Ukoliko imate neku otvorenu ranicu Ili posjekotinu blizu vagine i pri tom nosite isti veš dva dana može doći do infekcije koja se može proširiti.

Miris

Uslijed pretjeranog znojenja miris može biti promenjen. Na vešu koji ne mijenjate redovno mogu se naći bakterije koje će dodatno promijeniti miris.

Gljivične infekcije

Pogodna podloga za gljivice i bakterije je svakako vlažna sredina, nastala kao posljedica znojenja. Ako idete u teretanu obavezno mijenjajte veš, jer se tamo dodatno znojite.

Ešerihija Koli

Za prenošenje Ešerihije Koli glavni krivac su tanga gaćice , pogotovo kada ih nosite više puta. to nikako ne treba raditi, iako vam izgledaju čisto. Tange lako klize između anusa i vagine i lako može doći do prenošenja.

Akne

Ako vam se javlje akne u toj oblasti, budite sigurni da je to od nagomilavanja znoja i masnoća, usled ne menjanja veša svaki dan. Vagina reagije kao i lice, koža je osjetljiva i uslijed loše higijene, dolazi do problema.

Osip

Svrab, crvenilo i osip se mogu javiti oko vagine ili na preponama, naročito kada je u pitanju osjetljiva koža.

Veš treba redovno mijenjati, pogotovo poslije tuširanja. Koliko puta dnevno, to zavisi od okolnosti i vas samih. U svakom slučaju da ne menjate veš danima to je neprihvatljivo u svakom smislu.

( LijekizPrirode.com )

Ne propustite