Na granici fizičkog sukoba u NSRS, Vukanovića i Rankića razdvajali ostali poslanici

Bosna i Hercegovina
Na granici fizičkog sukoba u NSRS, Vukanovića i Rankića razdvajali ostali poslanici
.

Napetosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) bile su na granici fizičkog sukoba. Obračun između opozicionara Nebojše Vukanovića i Petka Rankića iz vladajuće Socijalističke partije spriječila je grupa poslanika.

Objavljen je videozapis na kojem se na jednoj od pauzi sjednice vidi naguravanje Vukanovića i Rankića, kojem je prethodila glasna verbalna rasprava. Na osnovu objavljenog snimka nije moguće zaključiti šta je konkretno razlog sukoba između poslanika.

Vukanović, koji u NSRS predvodi poslanike sa liste "Za pravdu i red", ranije danas je oštro reagovao zbog toga što je većina poslanika odlučila da SNSD ipak ima četiri, a ne tri delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Optužio je zastupnike "Pokreta za državu", kojeg čine SDP, SDA, DF i Bh. Zeleni, za to da su oni najodgovorniji što SNSD ima četiri delegata.

U više diskusija nakon izbora delegata je zamjerio "Pokretu za državu" to što nije podržao da opozicija u NSRS ima dva, a ne jednog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Pogledajte OVDJE.

Podsjećamo, SNSD-ovi delegati su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, dok je Želimir Nešković delegat ispred SDS-a.

Izvor:Klix

Ne propustite