NEVJEROVATNA DRAMA U KATARU: Argentina i Poljska idu dalje

Fudbal
NEVJEROVATNA DRAMA U KATARU: Argentina i Poljska idu dalje
,

Argentina i Poljska su novi učesnici osmine finala. Gaučosi idu u nokaut fazi na Australiju, dok će Lewandowski i družina na Francusku.

Gaučosi su noćas savladali rutinski Poljake s 2:0, a da je bio i uvjerljiviji rezultat ne bi bilo nezasluženo.

Upkros ovom porazu, Poljaci su izborili plasman dalje jer je Meksiko slavio sa samo 2:1 protiv Saudijske Arabije.

Argentinci su bili bolji rival tijekom cijelog susreta, ali se na odmor otišlo s 0:0. Iz prvog dijela izdvajamo odbranu penala Szczesnyja, koji je zaustavio Messija.

Istina, ovaj penal je bio dosta diskutabilan, pa je čini se pravda zadovoljena.

Uprkos tome, Poljacima spasa nije bilo u drugom poluvremenu. Prvo je Mac Allister u prvoj minuti drugog poluvremena doveo Argentinu u vodstvo nakon asistencije Moline, a na 2:0 uvećao je Alvarez u 67. minuti nakon proigravanja Fernandeza. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao pa je tako Argentina ovjerila prolaz dalje na vrijeme.

U drugoj utakmici grupe koja je počela u isto vrijeme Meksiko je savladao Saudijsku Arabiju koja se pokazala u boljem svjetlu nego Poljska. I ovdje su golovi padali u drugom poluvremenu.

Prvo je Martin u 47. minuti na asistenciju Montesa doveo Meksiko u vodstvo, a samo pet minuta kasnije prednost je udvostručio Chavez sjajnim golom iz slobodnog udarca. Konačnih 2:1 postavio je Al Dawsari u petoj minuti sudijske nadoknade.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije i ovaj meč je na rasporedu u nedjelju. Dan ranije svoj okršaj u osmini finala imat će Poljska i Francuska.

Ne propustite