NAJVEĆI FAVORIT MUNDIJALA! Brazil će na SP-u u Kataru zamijeniti svih 11 igrača, ali njihov sastav i tako izgleda ZASTRAŠUJUĆE

Fudbal
NAJVEĆI FAVORIT MUNDIJALA! Brazil će na SP-u u Kataru zamijeniti svih 11 igrača, ali njihov sastav i tako izgleda ZASTRAŠUJUĆE
,

Brazilski mediji pišu da će selektor njihove nogometne reprezentacije Tite promijeniti čitav tim za posljednji duel grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kameruna, no i drugi sastav, koji će igrati za prvog favorita ovogodišnjeg Mundijala, najbolji je pokazatelj koliko moćnu ekipu imaju.

Brazil je u prvom meču pobijedio Srbiju rezultatom 2:0, a nakon toga su bili bolji i od Švicarske rezultatom 1:0 te su se definitivno pokazali u najboljem izdanju u dosadašnjem toku prvenstva. Uz sve to, dominirali su utakmicama, bili znatno bolji tim i samo još jednom potvrdili da su prvi favoriti za titulu prvaka.

Koliko snažan tim imaju najbolji je pokazatelj njihova "druga ekipa", odnosno igrači koji nisu u prvom planu, a brazilski mediji otkrivaju da će posljednji duel protiv Kameruna igrati upravo igrači s klupe, što na prvi pogled jasno pokazuje da to ne bi znatno trebalo umanjiti njihov kvalitet.

Na golu bi, pišu Brazilci, trebao biti golman Ederson, a ispred njega u odbrani bi igrali Dani Alves, Militao, Bremer i Telles. U veznom redu bi zaigrali Fabinho i Bruno Guimaraes, a četiri napačada koja bi dobila šansu od prve minute bi bilo Antony, Marinelli, Jesus i Rodrygo.

Iz ovakve postave, jasno se nameće da i drugi tim Brazila čine igrači iz najboljih svjetskih timova, s tim da je tu samo veteran Dani Alves.

Brazil je, očekivano, prvi na tabeli grupe G s dvije pobjede iz dva odigrana meča, Švicarska je druga s tri boda i jednom pobjeodm (Kamerun), dok Srbija i spomenuti Kamerun imaju po bod.

Ne propustite