SDA IMA 12 RUKU U DOMU NARODA FBiH: Izetbegović nije blefirao

Bosna i Hercegovina
SDA IMA 12 RUKU U DOMU NARODA FBiH: Izetbegović nije blefirao
,

Do posljednjih informacija došao je javni servis BHRT koji je u večerašnjem Dnevniku otkrio da je SDA već osigurala minimalno 12 delegata u Domu naroda FBiH.

Još od objavljivanja izbornih rezultata u Federaciji BiH traje žučna rasprava o tome ko će imati dominaciju u bošnjačkom klubu Doma naroda FBiH, piše SB. 

Koalicija stranaka Osmorke već duže vrijeme samouvjereno tvrdi da će biti u stanju formirati vlast usa HDZ-om u Federaciji BiH, a jučer je ozvaničeno i partnerstvo između ova dva politička bloka potpisivanjem sporazuma u Sarajevu. 

No, u SDA se izgleda nisu pretjerano uzbuđivali zbog toga, pa uglavnom poručuju da su stranke Osmorke prerano ušle u proces pregovora. Istakao je to i lider SDA u jučerašnjem razgovoru za Federalnu televiziju.

"Osim sporazuma potrebno je imati 11 bošnjačkih delegata u bošnjačkom Klubu poslanika u Domu naroda Federalnog parlamenta. Ne bih rekao da će doći do tog broja 11 i mislim da je ovo više jedan blef", rekao je Izetbegović.

Loša vijest za Osmorku danas je stigla iz Tuzlaskog kantona gdje je žrijebom odlučeno da u Dom naroda FBiH ide kandidat SDA Damir Šišić.

Do posljednjih informacija došao je Javni servis BHRT koji je u večerašnjem Dnevniku otkrio da je SDA već osigurala najmanje 12 delegata u Domu naroda FBiH. 

"Kako saznaje BHT, omjer snaga će biti takav da će SDA u odnosu na Osmorku imati najmanje 12 ruku a moguće je da žrijeb iz Livna odluči da li će imati više od 12", javio je BHRT. 

Ne propustite