PAS MOŽE DA OTKRIJE DA VAS PARTNER VARA, OBRATITE PAŽNJU NA JEDNO: Ako ovo radi svaki put, sve je jasno kao dan

Zanimljivosti
PAS MOŽE DA OTKRIJE DA VAS PARTNER VARA, OBRATITE PAŽNJU NA JEDNO: Ako ovo radi svaki put, sve je jasno kao dan
.

Do sada smo mogli da vidimo kako psi mogu da nanjuše da bolujete od neke bolesti, ali i da osjete kada ste tužni i loše raspoloženi. Ali da li ste znali da čovjekov najbolji prijatelj može da otkrije da li vas partner vara?

Nedavno su se na jednoj stranici za upoznavanje pojavili podaci da veliki broj njenih korisnika zapravo vodi svoje pse kod ljubavnika, pod izgovorom da idu samo da ih prošetaju. Stručnjak za ponašanje pasa, Ana Veb, objasnila je da li psi zaista mogu da nanjuše prevaru kod ljudi.

"Psi ne razumeju šta je to varanje, ali njuhom mogu da osjete sa kim ste bili, gdje ste bili i šta ste radili, a poznato je da na osnovu vašeg govora ijtela mogu i da vam pročitaju raspoloženje", objasnila je Ana.

Pa tako, jedna korisnica sa poznate plaforme za upoznavanje otkrila je da vara svog partnera, ali da je zbog svog psa postala paranoična da njen dragi ne sazna za prevaru.

"Imam koker španijela koji se inače ne odvaja od mene kad sam kod kuće. Ali otkako sam počela da se viđam s novim ljubavnikom, kojeg pas nikada nije ni upoznao, totalno se promijenio prema meni i bojim se da će muž primijetiti", ispričala je ona i dodala da se pas prije njene afere, svaki put obradovao kada bi došla kući i mahao repom, a sada zna da pobegne u drugu prostoriju ili kad-kad laje na nju.

Inače, prema podacima britanskog Vetreinarskog centra "Feniks" psi imaju oko 300 miliona olfaktornih receptora u nosu, dok ljudi imaju samo šest. Takođe, Njemački ovčari, retriveri i lovački psineke su od rasa koje imaju najbolji njuh. Zato svejedno da li imate ili ne posjedujete psa varanje svakako nije najbolja opcija...

(MONDO)

Ne propustite