Pronašli kćerku koja je oteta prije pola vijeka

Kiosk
Pronašli kćerku koja je oteta prije pola vijeka
Porodica iz Fort Vorta u Teksasu ponovno se sastala sa svojom kćerkom koja je kao beba oteta prije 51 godinu, prenio je CNN.

Porodica iz Fort Vorta u Teksasu ponovno se sastala sa svojom kćerkom koja je kao beba oteta prije 51 godinu, prenio je CNN.

Do njihovog susreta je došlo zbog podudaranja u bazi podataka "23andMe", firme za testiranje DNK za otkrivanje porijekla.

Melisa Hajsmit je 1971. imala samo 22 mjeseca kada ju je navodno otela žena koja je bila njena dadilja. Melisa, odgojena pod imenom Melani, živjela je u Fort Vortu veći dio života, a nikad nije saznala da je oteta.

Nije znala da je njena porodica traži sve dok joj se nisu javili putem Facebooka. Najprije je mislila da bi poruka mogla biti prevara.

"Otac mi je poslao poruku na Messengeru i u kojoj mi je napisao: 'Znaš, tražim svoju kćer 51 godinu'", rekla je Melisa.

Porodica ju je pronašla zbog podudaranja DNK sa jednom od njene djece putem "23andMe".

Nakon toga su se njeni roditelji sreli sa njom i obavili službeno testiranje.

"Jednostavno nisam mogla vjerovati. Mislila sam da je više nikad neću vidjeti", rekla je njena majka Alta Apantenco.

Kaznena zastara istekla je 20 godina nakon Melisinog 18. rođendana, ali je odjel rekao da će nastaviti istragu kako bi otkrio sve dostupne informacije o Melisinoj otmici koja se dogodila prije 51 godinu.

Šeron Hajsmit, Melisina mlađa sestra, rekla je da su njihovi roditelji učinili najbolje što su mogli sa ograničenim resursima koje su imali.

"Više od pola vijeka je moja mama živjela sa osjećajem krivice zbog gubitka Melise. Takođe, živjela je sa optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila svoju bebu. Tako mi je drago što se Melisa vratila. Nikada ne gubite nadu", ispričala je Šeron, prenosi Index.

Ne propustite