KAKO DA OČISTITE ŠPORET BEZ PREVIŠE MUKE I RIBANJA? Potrebna je jedna stvar koja se nalazi u svakoj kuhinji

Sve za dom
KAKO DA OČISTITE ŠPORET BEZ PREVIŠE MUKE I RIBANJA? Potrebna je jedna stvar koja se nalazi u svakoj kuhinji
-

U nastavku teksta saznajte kako da bez previše muke oribate šporet i ringlama vratite sjaj

Svi žele kuhinju koja će uvijek biti uredna, blistava i čista. Međutim, postoje neki njeni dijelovi koji se lako prljaju, a teško čiste, pa sama pomisao na ribanje zadaje glavobolju. Jedan od njih su svakako ringle, posebno ako su stare.

Ako ne znate kako da izađete na kraj sa naslagama nečistoće i prljavštine na ringlama postoji jednostavno i praktično rješenje.

Naime, sva sredstva za čišćenje imaju jednu manu - moraju da se ostave da deluju neko vreme, ali ako se osuše i "presuše", onda ćete morati još jače da ribate da biste skinuli sloj skorele masnoće i prljavštine. Zato vam u pomoć priskače tanka, prijanjajuća folija.

Nanesite sredstvo za čišćenje rerne u debljem sloju, pa odmah razvucite foliju preko ploče, zalijepite je preko vlažne površine i ostavite da sredstvo djeluje nekoliko sati, a ukoliko ste u mogućnosti ostavite preko noći, prenosi Stil.

Zatim skinite foliju, pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda njim istrljajte površine ringle, a zapečene naslage će nestati bez mukotrpnog ribanja. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suhom krpom.

Ovaj postupak možete da primijenite i za čišćenje rerne i rešetke koja je puno zamašćenja, po istim principu.

Video pogledajte OVDJE.

Ne propustite