Srbiji u ludom scenariju pobjeda protiv Švicarske nije dovoljna za ostanak na SP-u: EVO ŠTA IM JOŠ TREBA

Sport
Srbiji u ludom scenariju pobjeda protiv Švicarske nije dovoljna za ostanak na SP-u: EVO ŠTA IM JOŠ TREBA
Posljednje kolo grupne faze u skupini G Svjetskog prvenstva u Kataru moglo bi ispisati malu dramu, barem u slučaju srpske reprezentacije. Trenutačno je ona posljednja u grupi, ali i dalje ima priliku ući u osminu finala Svjetskog prvenstva. No postoji scenarij prema kojem to neće uspjeti čak ni u slučaju pobjede protiv Švicarske u utakmici 3. kola.

Posljednje kolo grupne faze u skupini G Svjetskog prvenstva u Kataru moglo bi ispisati malu dramu, barem u slučaju srpske reprezentacije. Trenutačno je ona posljednja u grupi, ali i dalje ima priliku ući u osminu finala Svjetskog prvenstva. No postoji scenarij prema kojem to neće uspjeti čak ni u slučaju pobjede protiv Švicarske u utakmici 3. kola, piše Index.hr.

Brazil je osminu finala već osigurao, a očekuje se da bi utakmica Srbije i Švicarske trebala dati drugog putnika u nokaut-fazu. To je najizglednija opcija, no nije jedina. U ludom scenariju na to mjesto može i Kamerun i pritom eventualna pobjeda Srbije protiv Švicarske možda ne bi reprezentaciji Dragana Stojkovića ništa značila.

Pobijedi li Kamerun reprezentaciju Brazila, a Srbija bude bolja od Švicarske, o mjestu u osmini finala Svjetskog prvenstva odlučivat će gol-razlika jer bi Kamerun i Srbija bili bodovno izjednačeni. Kamerun (3:4) trenutačno ima bolju razliku golova od Srbije (3:5), a to je stavka koja će se gledati u slučaju jednakog broja bodova dviju reprezentacija.

Dakle, Srbija za prolaz među 16 ne samo da mora pobijediti Švicarsku već to mora napraviti s uvjerljivijom razlikom golova od eventualne pobjede Kameruna protiv Brazila. Utakmice Kameruna i Brazila odnosno Srbije i Švicarske igraju se u petak od 20 sati.

Ne propustite