RASPUCANI SU SUPER: Ali da li ste probali dvostrukom dozom čokolade još su bolji!

Praktična žena
RASPUCANI SU SUPER: Ali da li ste probali dvostrukom dozom čokolade još su bolji!
Čokoladni krekeri sa duplom dozom čokolade su ono što želimo na prazničnom stolu. Hrskavi spolja a mekani iznutra! Drage su nam tokom cijele godine, ali posebnu draž imaju za vrijeme praznika

Čokoladni krekeri sa duplom dozom čokolade su ono što želimo na prazničnom stolu. Hrskavi spolja a mekani iznutra! Drage su nam tokom cijele godine, ali posebnu draž imaju za vrijeme praznika
Krekeri su savršeno ukusni, a lako se pripremaju. Imajte na umu da testo mora da odstoji najmanje dva sata prije pečenja.
 Kako bi ispale zaista savršene, smjesu pripremite noć prije i ostavite je u frižideru preko noći. Jednom ispečeni, krekeri se mogu držati na sobnoj temperaturi do nedelju dana.

Recept za krekere sa duplom dozom čokolade

 Sastojci:
125 g glatkog brašna
50 g nezaslađenog prirodnog kakao praha
1 kašičica praška za pecivo/sode bikarbone
prstohvat soli
115 g putera sobne temperature
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 veće jaje na sobnoj temperaturi
1 kašičica ekstrakta vanile
180 g čokoladnih kapi ili komadića čokolade

za valjanje:

 35 g šećera 120 g šećera u prahu

Priprema:


 U velikoj posudi umutite brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so. Ostavi to na stranu. U velikoj posudi ručnim mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne postanu pjenasti i kremasti, oko 2 minute. Umutite jaje i vaniliju na velikoj brzini. Ako je potrebno, ostružite stranice i dno posude. Na maloj brzini polako miješajte suhe sastojke u mokre sastojke dok se ne sjedine, a zatim umiješajte komadiće čokolade. Testo za kolače će biti gusto i lepljivo. Testo dobro prekrijte aluminijumskom folijom ili plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Za ovo tijesto je obavezno hlađenje. Izvadite tijesto za kolačiće iz frižidera i ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vreme možete zagrejati rernu na 180°C. Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Ostavi po strani. Uzmite 1,5 kašike tijesta i oblikujte kuglice. Svaku kuglicu prvo lagano uvaljajte u šećer, a zatim obilno u šećer u prahu. Pripremljene kolačiće stavite na lim za pečenje sa malo većim razmakom. Pecite kolačiće 11-12 minuta. Ako se keksići ne rašire sasvim do 9. minute, izvadite ih iz rerne i nekoliko puta lagano udarite plehom po radnoj površini. Vratite ih u rernu na još nekoliko minuta. Ohladite kolačiće na plehu 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Ne propustite