Portugal pobjedom protiv Urugvaja osigurao plasman u osminu finala, Ronaldo na trenutak zavarao kompletnu javnost

Fudbal
Portugal pobjedom protiv Urugvaja osigurao plasman u osminu finala, Ronaldo na trenutak zavarao kompletnu javnost
2:0

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Urugvaj rezultatom 2:0 u okviru 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva i već sada je osigurala plasman u osminu finala.

Nije to bio naročito dopadljiv duel, igralo se čvrsto i borbeno s obje strane, a Portugalci su do trijumfa došli praktično bez ijedne prave šanse.

U prvom poluvremenu najbolju šansu imao je Urugvaj kada je Bentancur u sjajnom solo prodoru u 32. minuti izašao sam ispred golmana Portugala, ali Costa je sjajno odbranio i sačuvao svoju mrežu.

Pitanje pobjednika riješeno je u 54. minuti. Bruno Fernandes je centrirao s lijeve strane, lopta je preletjela sve, čak i Ronalda koji je bio na petercu i završila je u mreži Urugvajaca za vodstvo Portugala 1:0.

Za početak je Ronaldo burno proslavio gol, ali ispostavilo se da nije dirao loptu.

Gol pogledajte OVDJE.

Do kraja je Urugvaj bacio sve karte u napad, pokušao je i izmjenama, ali nije uspio izvući bar bod. U 75. minuti Maxi Gomez pogodio je stativu iz velike udaljenosti, a potom su velike šanse propustili Luis Suarez i Giorgian de Arrascaeta.

Kazna je uslijedila u sudijskoj nadoknadi kada je u 93. minuti Bruno Fernandes postavio konačnih 2:0.

Portugal će u posljednjem kolu igrati protiv Južne Koreje i bodom može ovjeriti prvo mjesto, dok će Urugvaj i Gana u međusobnom duelu vjerovatno odlučiti pitanje drugog putnika iz ove grupe u osminu finala.

Rezultat i strijelac:

Portugal - Urugvaj 2:0 (Fernandes 54', 90+3' pen.)

Ne propustite