CASEMIRO KAO IGRAČ ODLUKE Brazil pobijedio Švicarsku i osigurao prolaz

Fudbal
CASEMIRO KAO IGRAČ ODLUKE Brazil pobijedio Švicarsku i osigurao prolaz
Sjajno

Nogometaši Brazila savladali su Švicarsku rezultatom 1:0 i tako izborili nokaut-fazu Svjetskog prvenstva u Kataru. Konačan rezultat išao je na ruku i selekciji Srbije.

Srbija se nadala da bi Brazil mogao opravdati ulogu favorita i tako im olakšati posao u posljednjem kolu protiv Švicarske, što se na kraju dogodilo nakon ne toliko uzbuđenja.
Utakmica od samog starta i nije bila pretjerano zanimljiva. Dovoljan dokaz je da je Brazil imao samo jednu pravu priliku u prvom poluvremenu.

To je bio pokušaj Viniciusa Juniora iz 27. minute kada je dočekao ubačaj s desne strane i iz voleja šutirao, ali mu je udarac "skinuo" Yann Sommer.

Vinicius je bio najopasniji igrač Brazila danas. U 66. minuti je ponovo pokazao fantastičnu brzinu i postigao je gol. Međutim, on je nakon VAR asistencije poništen zbog ofsajda.

Bila je to konfuzna situacija u kojoj nismo bili svjesni šta se tačno dogodilo, no ispostavilo se da je ranije tokom napada Richarlison bio u nedozvoljenoj poziciji.

Kako se meč bližio kraju, Brazil je dodavao "gas". Kada se činilo da golova neće biti, Casemiro je uhvatio fantastičan volej u 82. minuti i doveo Brazil u vodstvo.

Gol pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Švicarska nije imala snage da ozbiljnije zaprijeti, tako da je Brazil slavio i ostvario plasman u nokaut-fazu turnira gdje važi za prvog favorita.

S druge strane, Švicarska i Srbija će u posljednjem kolu igrati direktan okršaj za plasman u narednu fazu. Švicarcima u ovom meču odgovara i neriješen rezultat, dok Srbija mora ići na pobjedu.

Rezultat i strijelac:

Brazil - Švicarska 1:0 (Casemiro 82')

Ne propustite