STRAŠAN MEČ Gana u novoj golijadi na Svjetskom prvenstvu pobijedila Južnu Koreju

Fudbal
STRAŠAN MEČ Gana u novoj golijadi na Svjetskom prvenstvu pobijedila Južnu Koreju
3:2

Nogometaši Gane savladali su selekciju Južne Koreje rezultatom 3:2 u susretu 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva i stekli su velike šanse da se plasiraju u osminu finala.

Bila je to izvanredna utakmica, s mnogo uzbuđenja, u kojoj se Južna Koreja vratila nakon dva gola zaostatka, ali danas sjajni Mohammed Kudus donio je slavlje afričkoj selekciji.
Gana je do vodstva stigla u 25. minuti. Jordan Ayew je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, u gužvi u petercu se najbolje snašao štoper Salisu i poslao loptu u gol za 1:0.

U 34. minuti popularne Crne zvijezde su udvostručile prednost. Jordan Ayew je ponovo asistirao, ovaj put iz igre. Ubacio je s lijeve strane, a Kudus je pogodio glavom sa pet metara za 2:0.

Činilo se da je sve gotovo nakon prvog poluvremena, ali Južna Koreja se ekspresno vratila u meč u nastavku. Gue Sung Cho je u razmaku od samo tri minute dva puta pogodio.

U 58. minuti Lee je ubacio s lijeve strane, a Cho je smanjio na 2:1, a već u 61. minuti efektnim udarcem glavom je poravnao na 2:2.

To nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Gana ponovo povela u 68. minuti. Mensah je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio po zemlji, a Kudus drugi put pogodio za 3:2 i veliku pobjedu Gane.

Do kraja je Južna Koreja imala nekoliko odličnih šansi za poravnanje, ali sjajno je branio golman Gane Ati-Zigi i spasio je svoj tim.

Gana će u posljednjem kolu igrati protiv Urugvaja, dok će Južna Koreja odmjeriti snage sa Portugalom. Danas se igra preostali meč 2. kola ove grupe u kojem se od 17 sati sastaju Portugal i Urugvaj.

Rezultat i strijelci:

Južna Koreja - Gana 2:3 (Sung Cho 58', 61' / Salisu 25', Kudus 34', 68')

Ne propustite