EVO ŠTA SRBIJI TREBA AKO ŽELI PROĆI GRUPU: Kalkulacija je jasna

Sport
EVO ŠTA SRBIJI TREBA AKO ŽELI PROĆI GRUPU: Kalkulacija je jasna
Kamerun i Srbija odigrali su 3:3 u 2. kolu skupine G Svjetskog prvenstva. 

Kamerun i Srbija odigrali su 3:3 u 2. kolu grupe G Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Kamerun je poveo golom Castelletta u 29. minuti, ali se Srbija vratila u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golovima Pavlovića i Milinković-Savića. Mitrović je u 53. zabio za vodstvo Srbije 3:1, ali se onda Kamerun vratio preko Aboubakara u 64. i Choupo-Motinga u 66. minuti.

U drugom meču ovog kola u grupi G Brazil će igrati protiv Švicarske danas u 17 sati i ekipa koja pobijedi bi osigurala plasman u osminu finala.

Lider grupe "G" je trenutno Brazil sa tri boda, koliko ima i Švicarska, a Kamerun i Srbija imaju po bod i po utakmicu više.

Ako Brazil danas pobijedi Švicarsku, Srbija će proći skupinu s pobjedom protiv Švicarske ako Kamerun u zadnjem kolu ne pobijedi Brazil. Ako Brazil i Švicarska odigraju neodlučeno, Srbiji u zadnjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švicarske.

Kad bi Švicarska danas pobijedila Brazil, Srbija bi osim pobjede protiv Švicarske trebala i pomoć Kameruna koji bi morao pobijediti Brazil u zadnjem kolu. Odgovarao bi Srbiji i remi Kameruna i Brazila, ali bi u tom slučaju morala pobijediti Švicarsku s velikom razlikom, piše Index.hr.

Može se dogoditi i nevjerojatan scenarij da sve četiri momčadi u ovoj skupini završe na istom broju bodova ako Brazil i Švicarska danas odigraju neodlučeno, a Srbija i Kamerun u zadnjem kolu upišu pobjede. 

Ne propustite