"BAKO, MENI JE UPROPAŠTEN ŽIVOT" Sanju odvode u zatvor, UNUKE VRIŠTE ŠTO IDU MAJCI! Snimak iz Crne Gore uznemirio javnost

Region
"BAKO, MENI JE UPROPAŠTEN ŽIVOT" Sanju odvode u zatvor, UNUKE VRIŠTE ŠTO IDU MAJCI! Snimak iz Crne Gore uznemirio javnost
,

Sanja M, baka dvije djevojčice iz Crne Gore, emitovala je potresan video snimak uživo na društvenoj mreži TikTok u kom se obraća javnosti i moli za pomoć, kada je Centar za socijalni rad iz Budve, uz asistenciju policije, došao da odvede djecu.

Naime, ona je podnijela zahtjev za izuzeće sudije Veljka Bulatovića iz Kotora jer, kako je rekla, njena porodica "trpi njegovo zlostavljanje godinama".

Kako ona govori, sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović je, uprkos činjenici da je podnesen zahtjev za njegovo izuzeće, donio rešenje u kom je odredio zatvor u trajanju od 30 dana baki dvjie djevojčice iz Budve, Sanji M. kako bi se njih dvije odvele kod majke.

Ovo je u video snimku koji je emitovala uživo na društvenim mrežama tokom njenog odvođenja u zatvor, kazala Sanja M, kod koje su djeca boravila jer je njihov otac, zbog posla, van države.

Ona je fotografije na kojima se vide modrice, podlivi i rane za koje se ne zna od čega potiču, dostavila organizaciji Alternativa Crna Gora koja ih je objavila na društvenim mrežama.

Iz ove organizacije su uputili apel svim institucijama, kao i dopis Zaštitniku ljudskih prava i Ministarstvu za rad i socijalno staranje, da djecu zaštite, kao i da se preispita postupanje Centra za socijalni rad Budva i službenika te ustanove u slučaju ove porodice.

"Danas sam dobila 30 dana zatvora, deca se uzimaju, ja idem u zatvor", govori uznemirena baka dok jedna od djevojčica u suzama viče "ne ideš", a druga plače i zapomaže.

"Ja sam podnela zahtev za njegovo izuzeće, ali on je dao sebi za pravo da može sam to da ukine. Ovo se dešava mojoj porodici. Toplo molim da se ovo vidi i da institucije reaguju. Ne možemo da trpimo zlostavljanje od strane Veljka Bulatovića godinama. Veljko Bulatović je sve zloupotrebio. Ovo se od dece ne sme raditi", govori S. dok djevojčice vrište i mole da im ne odvode baku.

Policajac zatim upozorava Sanju M., koja je u bade mantilu da se spremi, inače će je prinudno odvesti.

"Ja sam baka ove dece i štitim njihova prava, da se ne čupaju i ne maltretiraju. Njihovo je pravo da Centar za socijalni rad bude na njihovoj strani. Pogledajte šta trpe. Istog trena sam ja na zatvor spremna, nikakav problem nemam sa zatvorom, ni sa bilo čim", rekla je ona.

Djeca sve vrijeme plaču i vrište u negodovanju.

“Ljudi molim vas, nama treba pomoć. Ne znam šta da radim. Treba nam pomoć”, govori S. na video snimku.

Djevojčice urlaju i plaču, ne daju joj da se spremi, a jedna od njih izgovara “Meni je upropašten život!”.

“Nemoj molim te da ideš, baba! Ako me odvedeš nećeš me više videti. Zar ti nije sudija prekrižio zatvor. Nećeš u zatvor”, reklo je jedno dijete.

Ovaj potresni video snimak proširio se društvenim mrežama, građani su šokirani scenama nasilja nad djecom, ali se još uvijek niko zvanično nije oglasio povodom ovog slučaja, piše Kurir.

Ne propustite