OVO JE REGION S NESTRPLJENJEM IŠČEKIVAO: Evo šta čeka Luku Bojovića kada dođe u Srbiju

Region
OVO JE REGION S NESTRPLJENJEM IŠČEKIVAO: Evo šta čeka Luku Bojovića kada dođe u Srbiju
,

Luka Bojović, koji je svojevremeno važio za vođu novog zemunskog klana i koji služi zatvorsku kaznu u Španiji zbog organizovanog kriminala, kroz samo nekoliko dana trebalo bi da dođe u Srbiju. Bojović će 30. novembra biti izručen Srbiji, a portal Nova.rs otkriva šta ga čeka nakon što kroči u ovu zemlju.

Vijest da će Bojović uskoro da se nađe u Srbiji kao bomba je odjeknula u srpskoj javnosti oktobra ove godine. Nagađalo se da li Bojović ima prava na uslovni otpust u Španiji, da li će se zaista vratiti u Srbiju, da bi Ministarstvo pravde konačno razrješilo sve dileme.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je od španskih organa obaviješteno o pokretanju postupka protjerivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.

h-50707256-1920x3138

U saopštenju je bilo navodeno da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

„Ministarstvo pravde je obaviješteno posredstvom ambasade Srbije u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet protjerivanja srpskog državljanina Luke Bojovića poslije izdržane kazne zatvora. O tačnom vremenu i mjestu protjerivanja Luke Bojovića nismo obaviješteni“, navedeno je tako.

kazneno-popravna-ustanova-pozarevac-zatvor-0106-120615-ras-foto-zoran-loncarevic-1920x1280

Foto: Zoran Lončarević

Prema saznanjima Nova.rs, Bojović sredinom sljedeće sedmice stiže u Srbiju. Sa njim će, nakon slijetanja avionom u Srbiju, biti obavljen informativne razgovor, a pretpostavlja se da će mu tokom prilikom biti predočeno da postoje naznake da mu je ugrožena bezbjednost.

Ne propustite