OVAJ SASTOJAK IZ RUSKE SALATE MOŽE DA DOVEDE DO BOLESTI: Doktorica upozorila na dvije stvari

Porodica i zdravlje
OVAJ SASTOJAK IZ RUSKE SALATE MOŽE DA DOVEDE DO BOLESTI: Doktorica upozorila na dvije stvari
Kada dođu praznici i okupe se rodbina i prijatelji, normalno je da uz to bude i posluženje. Neizostavan dio svake domaćinske kuće je i ruska salata, ali postoji jedna namirnica u njoj koja nije baš najbolja za naš organizam.

Kada dođu praznici i okupe se rodbina i prijatelji, normalno je da uz to bude i posluženje. Neizostavan dio svake domaćinske kuće je i ruska salata, ali postoji jedna namirnica u njoj koja nije baš najbolja za naš organizam.

Majonez je nekima omiljeni namaz bez kog ne mogu da zamisle većinu svojih obroka. Iako se odavno priča da je reč o ne tako zdravoj namirnici, mnogi nisu svjesni šta se sve može desiti ukoliko ga jedu u velikim količinama. Zato je doktorka Nurija Dijanova objasnila šta se sve može dogoditi u tom slučaju.

Ono što prvo treba da imate na umu jeste da je ovaj namaz prepun masti - 100 grama ove namirnice sadrži do 60 odsto masti, što bi značilo da ima više masti od najmasnije pavlake.

Ako preterujete sa majonezom, doktorka upozorava da povećavate šanse za pojavu holecistitisa i pankreatitisa. Pored toga, može se javiti i gastritis.

Holecistitis je akutno zapaljenje zida žučne kese, dok pankreatitis predstavlja zapaljenje pankreasa, prenosi Espreso

Ne propustite