SVI SE OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA ZA PITU OD SIRA: Oduševit ćete se, bolja je od bureka

Kuharica
SVI SE OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA ZA PITU OD SIRA: Oduševit ćete se, bolja je od bureka
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom.

Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom.

Potrebni sastojci:

  • Kilogram gotovih kora
  • 350 grama starog sira
  • 200 mililitara jogurta
  • 1 jaje
  • 4 supene kašike ulja
  • Čaša kisele vode
  • 1 prašak za pecivo

Način pripreme:

U dubljoj činiji pomiješajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lijepo sjedini. Sada redajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sljedeći način:

Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dvije izgužvane kore, takođe poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu cijelu i ponovo poprskajte kiselom vodom.

Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vadjenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.

Ne propustite