Hrvatska sjajnim preokretom savladala Kanadu i zasjela na prvo mjesto u grupi

Fudbal
Hrvatska sjajnim preokretom savladala Kanadu i zasjela na prvo mjesto u grupi
Sigurno

Nogometna reprezentacija Hrvatske slavila je rezultatom 4:1 protiv Kanade i tako napravila ključni korak ka plasmanu u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvati su malo i podbacili u prvom kolu protiv Maroka odigravši bez golova, a onda je za naše komšije veoma loše počela i utakmica protiv Kanade.
Kanađani su u drugoj minuti došli u vodstvo nakon što je Alphonso Davies glavom zakucao loptu iza Dominika Livakovića.

Taj pogodak "razdrmao" je Hrvatek. Vatreni su zaigrali sjajan nogomet, posebno u nastavku prvog dijela i već napravili preokret.

U 26. minuti Andrej Kramarić postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda. To je bila uvertira u veliki preokret koji je uslijedio.

U 36. minuti Kramarić pogađa na asistenciju Ivana Perišića, a minut prije odlaska na odmor Marko Livaja divno pogađa za 2:1. Hrvatska je imala prednost na poluvremenu.

U 54. minuti Milan Borjan spašava nade Kanade nakon sjajnog udarca Kramarića. Napadač Hoffenheima je bio vrlo inspirisan danas.

Upravo je Kramarić svojim drugim današnjim golom i riješio pitanje pobjednika. Nakon sjajnog prijema u 72. minuti kroz noge čuvaru plasirao je loptu u mrežu Kanađana.

Do kraja utakmice više Kanada nije imala nikakve ideje niti snagu da potraži preokret u ovom meču. Hrvatska je lako sačuvala prednost za veliku pobjedu i na kraju je golom Lovre Majera ovjerila rezultatom 4:1.

Ovom pobjedom Hrvati su napravili ključni potez ka plasmanu u nokaut-fazu. Uoči posljednjeg kola nalaze se na prvom mjestu i odgovara im čak i bod protiv Belgije kako bi i matematički osigurali plasman dalje.

Rezultat i strijelci:

Hrvatska - Kanada 4:1 (Kramarić 36', 70', Livaja 44', Majer 90+4'/ Davies 2')

Ne propustite