NOVA SENZACIJA! Maroko nokautirao Belgiju, sjajan gol u nadoknadi za ovjeru pobjede

Fudbal
NOVA SENZACIJA! Maroko nokautirao Belgiju, sjajan gol u nadoknadi za ovjeru pobjede
Sjajno

Nogometaši Maroka odigrali su fantastičan meč i savladali su favorizovanu Belgiju rezultatom 2:0 u duelu drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru.

Belgija je savladala Kanadu u prvoj utakmici, ali se nije proslavila. Danas smo vidjeli potvrdu toga da Crveni đavoli nisu u dobroj formi na Svjetskom prvenstvu.

Favorizovani Belgijanci kontrolisali su igru na startu utakmice, ali većih prilika nisu imali. S druge strane, Maroko je prijetio iz kontri i bio mnogo konkretniji.

Izdvojio se šut Hakima Ziyecha s distance te Achrafa Hakimija u 35. minuti kada je prošao po desnoj strani, ali bio neprecizan.

U prvoj minuti nadoknade Ziyech pogađa iz slobodnog udarca, ali je gol poništen zbog pasivnog ofsajda. Njegov saigrač Romain Saiss je smetao golmanu Thibautu Courtoisu, a bio je u ofsajdu, tako da je gol opravdano poništen. Bez golova se otišlo na odmor.

Belgija je pojačavala pritisak u nastavku susreta. Driess Mertens je namučio marokanskog golmana u 65. minuti, a onda slijedi kazna.

Igrao se 73. minut kada je Abdelhamid Sabiri pogodio za vodstvo Maroka. Šutirao je iz slobodnog udarca tek što je ušao u igru te sjajno pogodio iz "mrtvog" ugla.

Gol pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Belgija je pokušala poravnati, ali nije uspjela. Jednu kontru u gol je pretvorio Zakaria Abukhlal za ovjeru trijumfa i veliki šok u Kataru.

Gol pogledajte OVDJE.

Uoči posljednjeg kola Maroko ima četiri boda, Belgija tri, a Hrvatska i Kanada jedan odnosno nijedan. Posljednje dvije selekcije imaju utakmicu manje.

Ovaj rezultat stavio je Hrvatsku pod veliki pritisak jer danas mora doći do pobjede. U posljednjem kolu Maroko igra protiv Kanade, a Hrvatska protiv Belgije.

Rezultat i strijelac:

Belgija - Maroko 0:2 (Sabiri 73', Aboukhlal 90+1')

Ne propustite