Rusi spremaju nove mobilizacije, pregrupišu se u tri pravca

Svijet
Rusi spremaju nove mobilizacije, pregrupišu se u tri pravca
.

Iz Generalštaba ukrajinske vojske saopštena je situacija na terenu za prethodni dan prilikom čega je navedeno da se Rusi pregrupišu u tri pravca te da planiraju nove mobilizacije.

Ruska mobilizacija, koja je izazvala masovni bijeg muškaraca iz države, završena je 28. oktobra, a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je tada da su regrutovali 300.000 ljudi i da ne planiraju nove regrutacije. Međutim, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je još tada kazao da to vjerovatno nije posljednji talas mobilizacije.

Sada iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine upozoravaju da se ruske vlasti spremaju za još jedan talas skrivene mobilizacije od 10. decembra ove godine. Ona će se, prema njihovim navodima, odvijati u Rusiji, ali i na okupiranim teritorijama Ukrajine.

Osim toga, ruske okupatorske snage nastavljaju i sa pregrupisavanjem trupa s ciljem jačanja jedinica u pravcu Limana, Avdiva i Novopavliva.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je objavio i šta se dešavalo na terenu tokom jučerašnjeg dana ističući dva raketna udara na civilne objekte u Dnjepru te ispaljivanje 38 raketa na položaje ukrajinskih trupa i civilne objekte, uključujući i grad Herson.

Rusi su iz tenkova i artiljerije pucali na područja naselja Berestov, Kupjansk, Kurilivka, Tabaivka, Krohmalne u oblasti Harkov te Nevskog u oblasti Luganska i Jampolivka i Torske u Donjeckoj oblasti.

"U pravcu Slobožanska, okupatori su iz tenkova, minobacača i cevne artiljerije gađali područja naselja Streleča, Krasne, Čugunivka, Izbitske, Ohircevo, Bočkovo, Budarka i Ambarne u oblasti Harkov. U pravcu Kupjana , neprijatelj koncentriše svoje glavne napore na ofanzivu. U pravcu Limanskog - vodi odbranu", navedeno je u izvještaju.

Neprijatelj je u defanzivi na pravcu Novopavlovsk i Zaporožja, ističu.

Izvor:Klix

Ne propustite