NAŠA KĆERKA VODI NAJVAŽNIJU ŽIVOTNU BITKU: Žena Bojana Lexingtona 10 dana poslije porođaja objavila tužne vijesti - Molimo se

Show
NAŠA KĆERKA VODI NAJVAŽNIJU ŽIVOTNU BITKU: Žena Bojana Lexingtona 10 dana poslije porođaja objavila tužne vijesti - Molimo se
-

Pjevač Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra 15. novembra ove godine dobili su treće dijete, ali nakon porođaja su uslijedile komplikacije.

Bojan Vasković, frontmen "Lexington benda", prije 11 dana postao je otac devojčice Helene, koju je njegova supruga Aleksandra donijela na svijet u Beogradu. Umjesto da sa radošću proslavljaju rođenje trećeg djeteta, za Bojana i Aleksandru uslijedili su dani brige i strepnje, s obzirom na to da je beba morala na operaciju zbog urođene srčane mane.

Aleksandra Vasković se tim povodom juče, 10 dana nakon porođaja, oglasila na društvenim mrežama i zamolila sve za razumijevanje i podršku. 

"Dragi moji, prije svega želim da vam se zahvalim na divnim čestitkama i lepim željama povodom rođenja naše ćerke Helene. Osjećam potrebu da vam se obratim, jer ste bili uz mene cijelu trudnoću i došlo je vrijeme da podijelim ono što sam na neki način nagovještavala, a to je da nas i poslije porođaja čeka period neizvesnosti i velikih izazova. Naime, na sredini trudnoće u sklopu redovnih pregleda ustanovljeno je da naša beba ima urođenu srčanu manu koja će morati da bude hirurški korigovana u prvim nedeljama bebinog života. Suočavanje sa tim saznanjem bilo je samo po sebi traumatično, ali odlučili smo da damo šansu životu, te sam nastavila trudnoću trudeći se da je nosim sa radošću i vjerom u najpozitivniji mogući ishod. I zaista, osim tog saznanja sve je bilo u najboljem redu do samog kraja, zaključno sa porođajem, koji je i najlepše iskustvo porođaja do sada, ali o tome nekom drugom prilikom", napisala je Bojanova supruga, a onda navela da je njihova ćerkica operisana. 

"Sada se suočavamo sa definitivno najtežim periodom u našim životima dok čekamo da naša hrabra ćerkica izvojuje svoju najvažniju životnu bitku.Ona je operisana, u procesu je oporavka i sve što sada imamo su molitva i strpljenje. U periodu koji slijedi nećemo se oglašavati niti odgovarati na poruke, jer su sve naše misli i energija usmjerene ka njoj i porodici. Hvala vam na podršci i razumijevanju", poručila je Aleksandra. 

Pjevač i njegova ljepša polovina imaju i stariju ćerku Anđelinu (7) i sina Mihajla (3), a prije sedam godina takođe su prošli kroz težak period, budući da je Anđelina rođena prevremeno, u šestom mjesecu trudnoće.

"Kod sve djece koja se prevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka djeca su imala krvarenja u mozgu, neka djeca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izvukla. To je jako rizično kada se djeca rode. Kažu da su šanse za preživjeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svijetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobijedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. To su takvi problemi, doktori vam direktno sve kažu, oni ne smeju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lijepu vijest, a drugi dan dođete i kažu: 'Predaje se'. To je jako stresno za sve roditelje, ali prođe se kroz sve, kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se sjetim toga osjetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško", ispričao je nedavno Bojan. 

Ne propustite