Nered u kući privlači KRIZU: Očistite ovu prostoriju i otvorite vrata NOVCU i SREĆI

Sve za dom
Nered u kući privlači KRIZU: Očistite ovu prostoriju i otvorite vrata NOVCU i SREĆI
-

Da se ne lažemo – nereda ima u svakoj kući. Međutim, to ne znači da u njoj žive lenji ljudi, već da je to privremeno stanje stvari uzrokovano nedostatkom vremena.

Nažalost, u nekim kućama nered je stalan. Kada to spoznate, vreme je da uključite alarm, jer kuća u kojoj nema reda uvijek će privući nesreću i nevolju.

Nered u hodniku
Uvijek treba da počnete sa hodnikom, jer je prema feng šui pravilima, ovo centralni auto-put kuće. „Gužvu“ na ovom putu često čini stara obuća, bicikli, kolica, odjeća i kišobrani. Nered u hodniku znači da će u kući biti stalna svađa, nedostatak novca, a ukućani će hteti da „pobegnu“ odavde. Ako izbacite smeće, staru obuću, složite jakne i kišobrane, popravite bicikle, „očistićete put“ sreći, i ona će moći da pokuca na vaša vrata.

Spavaća soba
Ovo je najintimnije mjesto u kojem se „kuje“ vaša lična sreća. Nered u ovoj sobi može dovesti do nesanice, svađe sa voljenom osobom, problema u intimnoj sferi.

Stručnjaci savjetuju da se iz spavaće sobe ukloni sve što direktno nije povezano sa spavanjem i se*som. Televizor i računar su potpuno suvišni u ovoj prostoriji. Spavaća soba treba da odiše mirom i spokojnošću.

Vodite računa šta unosite u kuću, a pogotovo šta godinama čuvate. Ne razmišljajte previše i oslobodite se smeća. Izbacite iz kuće one stvari koje godinama taložite i koje vas guše. Sjećanja čuvajte u glavi, a ne u stvarima.

Toalet
Što više nereda u toaletu imamo to je više skrivenih tajni u našim životima. Čist toalet znači rešiti se nagomilane ljutnje i problema u životu.

Nered u kupatilu
Nije ni čudo što kažu da je „kupatilo je lice žene koja živi u kući“. A ako je ova prostorija prljava, na pločicama buđ, kozmetika razbacana, peškiri pocjepani to znači da se kod „domaćice kuće“ može javiti kompleks niže vrijednosti. Kod žene koja ima normalno samopoštovanje, koja je zadovoljna sobom i svojim životom, kupatilo će uvijek blistati. Kakva je situacija u kupatilu ujutru, takav će vam dan biti.

Nered u kuhinji
Kuhinja je izvor obilja, energije i blagostanja, to je srce kuće. Na kraju, naše stanje zavisi od toga šta jedemo, kao i od raspoloženja onog ko je jelo pripremio. Ako je kuhinja puna smeća, praznih tegli, limenki, na policama „vrag nogu slomio“, nemojte se iznenaditi što ne možete da se riješite suvišnih kilograma. Očistite kuhinju i blagostanje će ući u vaš dom. Kako finansijko, tako i emotivno. Hrana treba da se sprema u čistoći, udobnosti, usred svjetlosti, i tek tada će donijeti korist, a ne štetu.

Dnevna soba
Ova soba je lice kuće, gosti su dobrodošli u njoj. Ona je odgovorna za komunikaciju sa ostatkom svijeta, ovo je pokazatelj kako prijatelji i rodbina vide vaš život. Nered u dnevnoj sobi dovešće do svađe, nerazumijevanja između vas i rodbine i prijatelja… Takva svađa neminovno dovodi do usamljenosti, otuđenosti i beskorisnosti. Dnevna soba treba da „privuče“ dobre ljude u vaš dom, a sa njima i sreću. Ne pretrpavajte je previše, to može izazvati pometnju u odnosima sa drugim ljudima. Što više svetla u dnevnoj sobi, to bolje.

Ne propustite