Senegal lagano pobijedio Katar i vratio se u igru za nokaut fazu Svjetskog prvenstva

Fudbal
Senegal lagano pobijedio Katar i vratio se u igru za nokaut fazu Svjetskog prvenstva
Tri boda

Nogometaši Senegala pobijedili su na Al Thumama stadionu u 2. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva selekciju Katara rezultatom 3:1 te su se tako vratili u igru za prolazak u nokaut fazu Mundijala.

Senegalci su od početka utakmice bili bolji rival, a u prvom poluvremenu imali su daleko veći posjed lopte. Stvorili su i veliki broj prilika, a iz jedne takve su došli u vodstvo četiri minute prije odlaska na odmor. Strijelac je bio Dia.
Već u trećoj minuti nastavka Senegal je udvostručio vodstvo. Jakobs je uposlio Diedhiou koji rutinski matira golmana za veliko vodstvo od 2:0.

Iako su mnogi očekivali da će Senegalci bez ikakvih problema utakmicu privesti kraju, Katar se probudi i u 78. minuti smanjio rezultat. Muntari je iskoristio asistenciju Mohammada i vratio nadu domaćinu Mundijala.

Ipak, slavlje im je trajalo svega šest minuta jer je Dieng iskoristio dodavanje Ndiayea i postavio konačnih 3:1.

Senegal sada ima tri boda, baš kao i selekcije Nizozemske i Ekvadora koje će svoj duel drugog kola igrati od 17:00 sati. U posljednjem kolu Senegal će igrati protiv Ekvadora, dok će Nizozemska odmjeriti snage s Katarom.

Rezultat i strijelci:

Katar - Senegal 1:3 (Muntari 78' - Dia 41', Diedhiou 48', Dieng 84')

Ne propustite