TJERAJU NEGATIVNU ENERGIJU, PROČIŠĆAVAJU VAZDUH: Ove 3 biljke svaka kuća mora da ima

Praktična žena
TJERAJU NEGATIVNU ENERGIJU, PROČIŠĆAVAJU VAZDUH: Ove 3 biljke svaka kuća mora da ima
Izgledaju savršeno, lako se održavaju, raspršuju negativnu energiju.

Izgledaju savršeno, lako se održavaju, raspršuju negativnu energiju.

Biljke oplemenjuju svaki prostor, uljepšaju, budu divan ukras, ali i pročiste vazduh. Neki su opasni za kućne ljubimce, ali oni koje smo odabrali za vas su potpuno bezopasni. Ne samo da su savršen ukras za dom i baštu, već rasipaju negativnu energiju i pozitivno utiču na raspoloženje ukućana.

Ove 3 biljke savršeno će se uklopiti u svaki dom, a trebali biste pokušati imati barem jednu.

Bosiljak

Ova biljka je savršen dodatak svakom jelu, a takođe divno miriše i ukrašava prostor. Proljeće je pravo vrijeme za sadnju ove biljke, a mnogi vjeruju da tjera zle duhove. Drevna vjerovanja kažu da ako u svom domu zapalite grančicu bosiljka, ona divno miriše i otjera negativnu energiju. Bosiljak je višenamenska biljka i trebalo bi da ga što pre nabavite u svom domu.

Ruzmarin


Ovu biljku ne bi bilo loše imati ako ste započeli novi posao ili upoznali novu ljubav. Stara vjerovanja kažu da olakšava početak, privlači ljubav i požudu, a prije svega podstiče dobro raspoloženje. Preporučljivo je uzgajati ružmarin kao sobnu biljku, koja ima lijepu stabljiku i divan miris.

Lavanda


Jedna od najlepših biljaka ikada je lavanda. Očarava svojim očaravajućim mirisom, a podiže i raspoloženje. Blagotvorno djeluje i protiv nesanice, mnogi ga koriste u borbi protiv depresije i nervoze. Možete ga imati kao sobnu biljku preko zime, a ljeti ga možete izbaciti napolje. Brzo se širi, pa ga možete posaditi i u zemlju.

Ne propustite