NAPRAVITE KROMPIR PAPRIKAŠ ZA DANAŠNJI RUČAK: Priprema je jednostavna, a 1začin će dati poseban šmek

Praktična žena
NAPRAVITE  KROMPIR PAPRIKAŠ ZA DANAŠNJI RUČAK: Priprema je jednostavna, a 1začin će dati poseban šmek
Jelo "na kašičicu" koje će oduševiti vaše nepce.

Jelo "na kašičicu" koje će oduševiti vaše nepce.

Krompir-paprikaš je uvijek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za njegovu pripremu svi vole, a jelo je i ukusno i zasitno.


Priprema:

Luk, mrkvu i papriku operite pod mlazom vode, pa ih narežite na veće komade i rasporedite u pleh. Peći na 220 stepeni dvadesetak minuta.Pečeno povrće samljeti u blenderu i posoliti.Krompir oguliti,narezati na veće komade,dodati sjeckano pečeno povrće i začine po ukusu. Povrće prelijte hladnom vodom i ostavite da se kuha.

Prvih dvadesetak minuta gulaš kuhajte na višoj temperaturi, a zatim smanjite snagu šporeta i ostavite da se jelo krčka još dvadesetak minuta.

Po želji, prije serviranja gulaš obilno pospite nasjeckanim svježim peršunovim listom.

Prijatno!

Ne propustite