SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA PRIPREMAJU DŽIGERICU: Zbog toga vam ispadne suha i tvrda

Kuharica
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA PRIPREMAJU DŽIGERICU: Zbog toga vam ispadne suha i tvrda
Džigerica se kod nas često sprema za ručak. Obično je domaćice spremaju uz krompir pire ili neku salatu.

Džigerica se kod nas često sprema za ručak. Obično je domaćice spremaju uz krompir pire ili neku salatu.

Postoji greška koju mnogi prave kada je spremaju.

Samo jedna sitnica može da uništi njen ukus, a to ni ne znate.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina.

Ovo je jedan od recepata koji se često koristi.

Potrebno je:

  • 1 kg džigerice
  • mlijeko
  • 1 vezica peršuna
  • 6 češnja bijelog luka
  • biozačin
  • biber
  • 50 g margarina

Priprema

Džigericu izrezati na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlijekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.

Peršun i bijeli luk sitno iseckati. Poslije proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mlijeka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.

U dubljem tavi zagrijati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lijepu rumenu boju. Prženu džigericu redati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom.

Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.

Nikada ne solite džigericu pre prženja

Ako je džigerica koju pripremate suha i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije, prenosi Espreso

Ne propustite