Portugal u sjajnoj završnici meča nadigrao Ganu, kontroverzni penal za Ronaldov ulazak u historiju

Fudbal
Portugal u sjajnoj završnici meča nadigrao Ganu, kontroverzni penal za Ronaldov ulazak u historiju
,

Nogometaši Portugala pobijedili su na Stadionu 974 u Dohi u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva selekciju Gane rezultatom 3:2 te su tako najavili velike stvari na ovogodišnjem Mundijalu.

Portugal je potpuno dominirao u prvom poluvremenu uz ogroman posjed lopte i nekoliko dobrih prilika, dok Gana za prvih 45 minuta susreta nije uputila niti jedan šut ka golu Portugalaca.

Ronaldo je uspio u 31. minuti i postići pogodak, ali je on na kraju bio poništen zbog napravljenog faula.

Portugal je u 63. minuti dobio priliku da dođe u vodstvo nakon što je Ronaldo oboren u šesnaestercu Gane. Ronaldo je i izveo penal te matirao nemoćnog golmana za 1:0.

Slavlje Portugalaca trajalo je svega osam minuta jer je Ayew postigao pogodak za 1:1, a po oprobanom receptu pet minuta kasnije vidjeli smo novi pogodak. Ovaj put strijelac je bio Joao Felix koji je rutinski matirao golmana nakon asistencije Fernandesa.

Nastavio se igrati atomski nogomet u Dohi pa je rezervista Leao vrlo brzo iskoristio još jednu sjajnu asistenciju Fernandesa za novi gol Portugala. Konačnih 3:2 postavio je Bukari golom glavom minut prije isteka regularnog dijela susreta.

Osman Bukari je mogao biti pravi heroj Gane ali je u 98. minuti promašio veliku priliku za izjednačenje pa je ostalo 3:2.

Ranije danas u ovoj grupi Urugvaj i Južna Koreja su podijelili bodove odigravši utakmicu bez pogodaka. U drugom kolu Portugal se sastaje s Urugvajom, Gana s Južnom Korejom.

Ne propustite