1 TRIK SA TOPLINOM RADIJATORA POMOĆI ĆE DA VAŠ DOM MIRIŠE NA SVJEŽINU: Genijalno je

Praktična žena
1 TRIK SA TOPLINOM RADIJATORA POMOĆI ĆE DA VAŠ DOM MIRIŠE NA SVJEŽINU: Genijalno je
-

Zimi može biti teško imati dom koji uvijek miriše na svježinu, jer smo skloni držati vrata i prozore zatvorenima, no radijatori se mogu pokazati kao vrijedni saveznici koji će vašem stanu dodati ugodnu mirisnu notu i učiniti vaše sobe još ugodnijima.

Bit će dovoljno znati iskoristiti toplinu koja izlazi iz radijatora, a što će vam pomoći u širenju ugodnih prirodnih mirisa u kući.

1. Trik s krpom
Ako kod kuće imate eterična ulja, lako možete napraviti “osvježivač zraka” za prostorije koji radi pomoću topline radijatora. Samo trebate uzeti pamučnu krpu ili krpu od mikrovlakana, malo je namočiti vodom i na nju nakapati desetak kapi eteričnog ulja po izboru (preporučujemo ulje lavande, smirujućeg i opuštajućeg svojstva).

Zatim stavite krpu na radijator, a toplina će širiti ugodan miris prostorijom. Ako nemate eteričnog ulja, možete ga zamijeniti s nekoliko kapi soka od naranče ili limuna koji će prostoru dati citrusnu notu, piše Novi list.

2. Kore naranče i mandarine
Kao alternativu vlažnoj krpi možete izravno koristiti kore zimskih agruma (naranča, mandarina, grejp, limun) kako biste svoj dom obogatili ugodnim mirisom.

Bit će dovoljno staviti kore na radijator i pustiti da temperatura djeluje kao pojačivač mirisa.

3. Potpourri
Konačno, osušeno cvijeće i začinsko bilje možete koristiti za parfumiranje prostorija.

Možete kupiti gotov potpourri ili ga napraviti sami, ostavljajući cvijeće i aromatično bilje da se suši na suncu (kao što su kadulja i ružmarin).

Ako imate pamučnu vrećicu (ona koja se koristi kao držač za konfete), možete je napuniti mješavinom cvijeća i bilja i objesiti na radijator.

4. Staklena posuda s vodom
Alternativno, možete i nekoliko staklenki napuniti kipućom vodom u koje ćete staviti osušene cvjetove pa ih potom položiti iznad radijatora: mirisni učinak je zajamčen!

(N1)

Ne propustite