Danas se završava prvo kolo Svjetskog prvenstva, poslastica dana duel Srbije i Brazila

Fudbal
Danas se završava prvo kolo Svjetskog prvenstva, poslastica dana duel Srbije i Brazila
Novi mečevi

Prvo kolo Svjetskog prvenstva u Kataru se završava danas utakmicama u grupama G i H, a najzanimljiviji susret definitivno je onaj između Srbije i Brazila kojim će biti i zatvoreno ovo kolo.

Prvi susret dana u 11 sati na stadionu Al Janoub u Al Wakrahu igraju Švicarska i Kamerun u grupi G. Švicarci su blagi favoriti u ovom duelu, a Kamerunci se nadaju da mogu napraviti senzaciju kao što su prethodnih dana učinile Saudijska Arabija i Japan. Švicarci će najviše nade polagati u trojac Xhaka-Shaqiri-Embolo i ukoliko oni odigraju na svom uobičajenom nivou, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Nakon tog meča igrat će se dva susreta u grupi H. Najprije se u 14 sati na stadionu Education City u Al Rayyanu sastaju Urugvaj i Južna Koreja.

Urugvaj će se i na ovom prvenstvu osloniti na veterane poput Luisa Suareza i Diega Godina, dok je nastup Edinsona Cavanija pod znakom pitanja. No, za urugvajski napad to neće predstavljati problem jer će uz Suareza u napadu zaigrati Darwin Nunez.

Ipak, s druge strane će veliki udarac za azijski selekciju biti eventualni izostanak Heung-Min Sona. Sjajni napadač Tottenhama još uvijek ima problema s okom i vidjet ćemo da li će rizikovati i zaigrati danas.
U 17 sati na teren stadiona 974 u Dohi će istrčati Portugal i Gana. Portugalci su apsolutni favoriti u ovom duelu i sve osim pobjede Cristiana Ronalda i družine će biti velika senzacija. Upravo će Ronaldo biti u centru pažnje zbog drame koja se odvijala prethodnih dana koja je kulminirala njegovim tjeranjem iz Manchester Uniteda, ali i ganjanja velikog rekorda. Naime, ukoliko se Ronaldo upiše u strijelce, postat će jedini igrač u historiji koji je postigao po gol na čak pet svjetskih prvenstava.

Prvo kolo zatvara susret grupe G između Brazila i Srbije na stadionu Lusail Iconic u Lusailu, što je ujedno i najzanimljiviji susret dana. Brazilci su po svjetskim kladionicama najveći favoriti za osvajanje titule, te su samim tim i favoriti u ovom duelu.

Ipak, Srbija pod vodstvom Dragana Stojkovića prije utakmice ne prepušta nikom ulogu favorita, te nas sigurno očekuje veoma zanimljiv duel.

Legendarnom Piksiju glavobolje zadaje povreda Aleksandra Mitrovića, te će najvjerovatnije od prve minute večeras u napadu zaigrati Dušan Vlahović, dok će iza njega igrati Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić. U redovima Brazila upitni su samo nastupi Marquinhosa i Antonyja.

Raspored i TV prijenosi:

Švicarska - Kamerun (11:00, BHT)

Portugal - Gana (14:00, BHT)

Urugvaj - Južna Koreja (17:00, BHT)

Brazil - Srbija (20:00, BHT)

Ne propustite