Nova senzacija na Mundijalu, sjajni i hrabri Japanci srušili Njemačku nakon preokreta

Fudbal
Nova senzacija na Mundijalu, sjajni i hrabri Japanci srušili Njemačku nakon preokreta
,

Na otvaranju grupe E Svjetskog prvenstva u Kataru vidjeli smo novu veliku senzaciju i pobjedu Japana nad Njemačkom nakon velikog preokreta u završnici. Završeno je rezultatom 2:1.

Utakmica je počela prilično "tiho", no prvi su zaprijetili Japanci. Čak su postigali i gol preko Daizena Maede u sedmoj minuti, no on je opravdano poništen zbog ofsajda.
Nakon tog pogotka, Nijemci su preuzeli konce igre u svoje ruke. Prvo je u 17. minuti Antonio Rudiger nakon kornera šutirao glavom pored gola, a onda je Joshua Kimmich tri minute kasnije namučio golmana Shuichija Gondu.

Uslijedio je i pokušaj Ilkaya Gundogana u 23. minuti, kojeg ponovo brani Gonda, ali je onda tri minute kasnije golman Japana skrivio jedanaesterac.

Upravo je Gundogan bio precizan s bijele tačke i Njemačka je došla u vodstvo. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

No, Japanci se nisu predali. Naprotiv, igrali su maksimalno disciplinovano i čekali su svoju šansu, koju su kasnije i dočekali.

U 60. minuti Nijemci su mogli ovjeriti pitanje pobjednika. Jamal Musiala je dodao do Gundogana, ali veznjak Manchester Cityja pogađa stativu s vrha šesnaesterca.

Kazna je stigla u 75. minuti. Ito je šutirao po sredini gola, Manuel Neuer odbranio, ali samo do Doana koji pogađa praznu mrežu gola Njemačke.

U 84. minuti potpuni šok! Takuma Asano prolazi po desnoj strani i zakucava loptu iznad Neuera za šokantan preokret.

Do kraja utakmice Nijemci su pokušali na sve načine doći do poravnanja, ali nisu uspjeli, tako da se nastavljaju senzacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon pobjede Saudijske Arabije na gotovo identičan način protiv Argentine.

U drugom meču grupe danas se sastaju Španija i Kostarika. Susret se igra od 17 sati. U narednom kolu Japan igra protiv Kostarike, dok Nijemci i Španci igraju veliki derbi.

Ne propustite