VICEPRVACI SVIJETA RAZOČARALI: Blijeda Hrvatska odigrala bez golova s Marokom

Fudbal
VICEPRVACI SVIJETA RAZOČARALI: Blijeda Hrvatska odigrala bez golova s Marokom
,

Nogometaši Hrvatske i Maroka su remizirali rezultatom 0:0 u prvom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru u susretu koji je razočarao sve ljubitelje nogometa.

Obje ekipe su oprezno ušle u utakmicu, te nije iznenađenje što smo u prvom poluvremenu vidjeli tek nekoliko uzbuđenja. Većinom se igralo na sredini terena izuzev nekoliko situacija u kojima je Hrvatska mogla stići u vodstvo.

Tako bilježimo prilike u 17. minuti kada je Ivan Perišić šutirao s velike udaljenosti, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Hrvatska je imala dvije velike prilike.

Najprije je u 45+1. minuti Borna Sosa ubacio loptu s lijeve strane u peterac, Nikola Vlašić je šutirao a Yassine Bounou je sjajno odbranio. Lopta se odbila potom do ruke Sofyana Amrabata, ali sudija nije ni pomišljao da svira penal.

Već u narednom napadu ponovo su Hrvati bili u kaznenom prostoru Marokanaca. Najprije je izblokiran Vlašićev šut, a potom je Modrić sa ivice kaznenog prostora silovito šutirao lijevom nogom, no lopta je otišla tik preko prečke.

Maroko je prvi zaprijetio u drugom poluvremenu kada je u 50. minuti Noussair Mazraoui šutirao glavom iskosa sa lijeve strane, ali je Dominik Livaković sjajno reagovao i spasio svoj gol.

Četiri minute kasnije vidjeli smo novo uzbuđenje pred golom Maroka. Modrić je ubacio iz kornera, lopta je "plesala" po petercu a na kraju je šut Dejana Lovrena izblokiran.

U 64. minuti ponovo je Livaković bio na iskušenju. Hakim Ziyech i Achraf Hakimi su odigrali uigranu akciju iz slobodnog udarca. Nogometaš Chelseaja je gurnuo loptu beku PSG-a koji silovito šutira sa 30 metara, a Livaković je uspio uz dosta poteškoća odbraniti njegov udarac.

Do kraja susreta Marokanci su se povukli i čuvali bod. Hrvatska je pokušavala probiti njihovu odbranu, no nije u tome uspjela i susret je završen podjelom bodova.

Večeras se u ovoj grupi u 20 sati sastaju Belgija i Kanada. U narednom kolu 27. novembra Hrvatska će igrati protiv Kanade, a Maroko protiv Belgije.

Ne propustite