ŠTA TREBA DA URADITE U KUĆI DO KRAJA GODINE PREMA FENG ŠUIJU: Promijenite sljedeće sitnice i u 2023. pustite sreću u dom!

Sve za dom
ŠTA TREBA DA URADITE U KUĆI DO KRAJA GODINE PREMA FENG ŠUIJU: Promijenite sljedeće sitnice i u 2023. pustite sreću u dom!
-

Feng šui savjeti za kraj 2022. godine - pustite sreću da ispuni vašu kuću prije negpo što počne 2023. godina! Evo koje jednostavne savjete u sređivanju možete da primijenite...

Kraj godine se polako približava, a neka naša afirmacija bude - Završavam 2022. sa puno pozitivne energije i radujem se promjenama koje me očekuju u 2023!

Baš kao što je vama potrebna stalna doza dobre energije, jednako je važno da je ostvarite u svom domu. Feng šui, drevna kineska vještina uređenja prostora, podrazumijeva određena pravila i smjernice za uspostavljanje povoljnog energetskogtoka u domu. Neke od njih možete primijeniti krajem godine.

Saznajte kojih 5 stvari treba da uradite u domu prije kraja 2022. kako bi u 2023. ušli sa pozitivnim vibracijama i više sreće:

1. Pustite sreću unutra

Jedan od najvažnijih dijelova vašeg doma jesu ulazna vrata, kroz njih vam ulaze sve prilike. Kako biste januar započeli srećno i narednu godinu, vaš kućni broj ili broj stana treba da bude vidljiv. To simbolizuje da će vas sjajne prilike, srećne okolnosti i dobri ljudi lakše pronaći. Vrata ne bi trebalo da imaju okrnjenu boju i da budu slomljena, a takođe je važno da zvono funkcioniše. Trebalo bi da se vrata mogu otvoriti za najmanje 90 stepeni, a ulaz bi trebalo da bude čist.

2. Očistite vazduh

Tokom zimskih mjeseci i nižih temperatura, prozori su nam više zatvoreni u domu. Potrebno je svakog jutra i večeri da provjetravate prostor, čak i kada je napolju hladno. Kako biste unijeli dodatni nivo kiseonika, unesite biljke u dom jer su prirodni pročišćivači vazduha. U neiskorišćeni kuitak doma stavite biljku, to će povoljno uticati i na vašu energiju. U feng šuiju biljke koje rastu nagore povećavaju chi. pozitivnu feng šui energiju.

3. Napravite kutak samo za sebe, aktivirajte mirise

Feng šui stručnjak Suzan Čan objašnjava da su zimski meseci više u skladu sa jin energijom (prigušeniji od svjetlijeg i smjelijeg janga): decembar, januar i februar su tiši, mračniji mjeseci koji nas pozivaju na više odmora, opuštanja i aktivnosti kod kuće. U ovim mjesecima je važno da imate prostor za sebe, mirnu i tihu prostoriju u kojoj možete da se povežete sa sobom. Učinite i svoj dom toplijim, pa postavite tepihe na drvene podove. Obogatite zimsku energiju mirisima eteričnihulja ili mirišljavim svijećama, a najlepše će u hladnim danima prijati mirisi tamjana ili sandalovine.

4. Neka mir vlada u spavaćoj sobi

U prazničnom periodu krajem godine i početkom sledeće, imaćete puno aktivnosti, ali ne zaboravite na preokopotreban odmor i san. Da biste negovali jin, kaže Čan, najbolje je držati elektroniku (kao što su telefoni, televizori i računari) van spavaće sobe, kao i stvari vezane za posao. Ako ne možete da ih potpuno uklonite, možete ih pokriti - prekrijte krpom električni uređaj i staviti radne papire u zatvoreni ormarić ili u fioku. I koliko god da je primamljivo čuvati stvari ispod kreveta, Čen kaže da ih ograničite na meke stvari, kao što su ljetnja odjeća i posteljina, i da ne pretrpavate u kutije. Važno je da prostor bude oslobođen od previše stvari, da prodiše.

5. Otpustite ono što ne volite

Krajem godine je posebno važno da se oslboodite svih onih stvari koje ne volite i koje vam ne prijaju kako bi u život ušle nov ei pozitivnije. Razmislite koje stvari u vašem domu vam više ne koriste, podsjećaju vas na neke loše stvari, kvare vam, raspoloženje, ili su nekorisne i samo zauzimaju prostor. Zahvalite se na svemu što imate, a ono što vam više ne treba poklonite, donirajte, reciklirajte.

Izvor: Sensa

Ne propustite