NAKON OVOGA NIKADA VIŠE NEĆETE BACATI PRESOLJENO JELO: Bake otkrile stari trik, ova namirnica će ga spasiti

Kuharica
NAKON OVOGA NIKADA VIŠE NEĆETE BACATI PRESOLJENO JELO: Bake otkrile stari trik,  ova namirnica će ga spasiti
Svima se dešava da presole hranu, a najgore je od svega što tada ne može da se jede i uživa u njoj.

Svima se dešava da presole hranu, a najgore je od svega što tada ne može da se jede i uživa u njoj.

Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći ako vam se to desi

Ovo će značiti svakoj ženi.

1. Luk, mrkva ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili gulaš u jelo dodajte jednu cijelu glavicu luka, šargarepu ili oljušten krompir koji će pokupiti so.

2. Voda ili neslan temeljac

Možete da dodate i vodu ili neslan temeljac, a ako je potrebno da poslije toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.

3. Jabuka

Još jedan jednostavan trik koji su koristile naše bake, a koji će riješiti presoljeno jelo jeste da u njega ubacite oljuštenu jabuku. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

4. Sirće, limun ili vino

Za “rasoljavanje” jela možete koristiti i neku od ovih kiselina. Malo sirćeta, vina ili naceđenog limuna neutralisaće višak soli. Ovaj trik možete da koristite i kada previše zaljutite jelo paprikom ili biberom.

5. Neutralna pavlaka

Ukoliko presolite jelo koje ima sos bilo od paradajza ili neki drugi sos, so možete neutralisati ako u jelo dodate neutralnu pavlaku za kuhanje. Ona će samo učiniti da svaki sos bude ukusniji, prenosi Espreso
 

Ne propustite