RAZIGRANA ENGLESKA POKAZALA SNAGU: Gordi Albion razbio Iran u meču s osam golova i najavio pohod na krov svijeta

Fudbal
RAZIGRANA ENGLESKA POKAZALA SNAGU: Gordi Albion razbio Iran u meču s osam golova i najavio pohod na krov svijeta
,

Nogometaši Engleske su pobijedili Iran u susretu prvog kola grupe B na Svjetskom prvenstvu ubjedljivim rezultatom 6:2 i najavili pohod na titulu prvaka svijeta.

Englezi su dominirali tokom čitavog susreta, a Iranci su bili prisiljeni promijeniti golmana na samom početku susreta nakon što se Beiranvand povrijedio i morao je ući rezervni čuvar mreže Hosseini.

On je kapitulirao već u 35. minuti kada je Shaw je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Bellingham je glavom pogodio za 1:0.

U 43. minuti nakon kornera Maguire je glavom spustio loptu Saki koji je postigao fantastičan pogodak iz voleja, a samo dvije minute kasnije Kane je divno uposlio Sterlinga koji je pogodio za 3:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku susreta Englezi su napadali, a u 62. minuti Saka je stigao i do drugog pogotka na susretu kada je nakon serije driblinga matirao Hosseinija šutem sa 15 metara.

Iran je do počasnog pogotka stigao četiri minute kasnije kada je Taremi zakucao loptu od prečku za 4:1.

No, već u 71. minuti susreta Kane je usposlio rezervistu Rashforda koji je nakon samo 49 sekundi na terenu u prvom dodiru s loptom pogodio za 5:1.

Viceprvak Evrope je mirno priveo susret kraju, a u 89. minuti rezervista Grealish je pogodio za 6:1, te je Gordi albion najavio pohod na titulu koju engleski navijači čekaju od 1966. godine.

Posljednji pogodak smo vidjeli u 90+13. minuti kada je Taremi pogodio iz penala za konačnih 6:2.

OVDJE pogledajte sve pogotke s meča.

Večeras će u ovoj grupi u 20 sati svoj susret prvog kola odigrati SAD i Vels.

Englezi u drugom kolu 25. novembra igraju protiv SAD-a u 20 sati, dok Iran istog dana u 11 sati igra susret protiv Velsa.

Ne propustite