Kralj Charles konačno zabranio kontroverzno jelo na dvoru

Zanimljivosti
Kralj Charles konačno zabranio kontroverzno jelo na dvoru
Kralj je, dok je bio princ od Walesa, uklonio kontroverznu paštetu iz svojih rezidencija.

Grupa za prava životinja Peta objavila je da je dobila potvrdu da je britanski kralj Charles III ukinuo posluživanje paštete od guščje jetre u svim kraljevskim rezidencijama.

Kralj je, dok je bio princ od Walesa, uklonio kontroverznu paštetu iz svojih rezidencija.

Peta je objavila da je primila pismo od dvora kojim se potvrđuje da je ova politika sada proširena na Buckinghamsku palaču i sve druge kraljevske rezidencije.

Kao gestu zahvalnosti, grupa kralju šalje košaru faux gras koju je napravio veganski kuhar Alexis Gauthier.

Glasnogovornica Pete rekla je: “Kao princ od Walesa, Charles je iz svojih rezidencija izbacio foie gras – proizvod vrijedan prezira zbog kojeg se patke i guske prisilno hrane dok im jetra ne narastu na 10-erostruku veličinu od njihove prirodne veličine prije nego što se životinje zakolju”.

“Sada je Peta dobila potvrdu da suosjećajna politika Njegovog Veličanstva obuhvaća Buckinghamsku palaču i sve druge kraljevske rezidencije.”

Elisa Allen, potpredsjednica Pete, rekla je: “Peta potiče sve da slijede kraljevo vodstvo i izbace foie gras s jelovnika ovog Božića i nakon njega.”

Foie gras se može uvoziti i prodavati u Velikoj Britaniji, ali je njezina proizvodnja zabranjena.

Peta također vodi kampanju da kralj odbaci plašt od krzna hermelina za svoju krunidbu sljedeće godine i da umjesto toga koristi umjetno krzno.

Ne propustite