NIKO NIJE OČEKIVAO! Mirsada Mekić završila u filmu: „Desilo se čudo“ (VIDEO)

Show
NIKO NIJE OČEKIVAO! Mirsada Mekić završila u filmu: „Desilo se čudo“ (VIDEO)
,

Skromna i talentovana Mirsada Mekić iz Busovače oduševljavala je cijeli region svojim glasom i repertoarom kojim se predstavljala u takmičenju „Nikad nije kasno“, gdje je i dosanjala svoje snove iz mladosti da pjeva na velikoj sceni. Od tad je ova skromna domaćica i majka postala najtraženija pjevačica na prostorima Bosne i Hercegovine, a nedavno završila i na filmu.

Mirsada je predstavila novu pesmu „Nit što spaja“ koja je i zvanična pjesma filma „Amanet“ u kom se pojavljuje.

-Sama ideja za film je potekla od našeg KUD-a „Bošnjačke zajednice kulture Preporod“, čiji sam ja umjetnički rukovodilac, tačnije od naša dva momka koja igraju u društvu. Sama ideja javila se u doba korone, kad nismo imali nastupe i putovanja. Skromno smo krenuli u mali projekat koji je izrastao u jedno lijepo čudo, jednu lijepu priču – priča Mirsada i nastavlja:

- Pjesmu je uradio gospodin Begović Nijaz, koji je napisao i roman „Amanet“, a njegov sin Mirza je uradio scenario. Inače, numera je snimana u kućnom studiju gospodina Ahmeda Šabića koji je uradio i aranžman i ovo je ujedno moja prva pjesma za film.

mirwsda-768x512

Na uspjeh samog projekta izuuetno je ponosna, a posebno zadovoljstvo pričinjavaju joj predivne reakcije publike, piše nova.rs.

-Napravili smo bum u bioskopima Bosne i Hercegovine. Od 1. novembra se daje u bioskopima i još uvek je među najgledanijim filmovima, a čujem da uskoro izlazi u par država izvan eks Juge – ponosno ističe Mirsada.

50c150a7d78bf8dbe572b469d5f655ce7de625cd-768x512

Kaže da je joj je učešće u „Nikad nije kasno“ promijenilo život, a tome je doprinijelo i sudjelovanje na filmskom platnu. Ipak, uprkos slavi nije se promijenila.

-Ja sam tu gde jesam, ljudi me znaju i slušaju, pjevam skoro pa svakog vikenda na nekom događaju. Prepoznaju me sad na ulici i kao pjevačicu iz filma „Amanet“ i slušam samo riječi hvale. Toliko imam posla da ne znam kako sve stižem, a još uvijek nisam počela samostalno da nastupam, tj komercijalno da se bavim muzikom. Ostala sam dosljedna svom načinu rada i želji da snimim nešto za arhiv BiH. Očekuje me koncert ansambla Srma, zatim festival u Mostaru, i „Preporodovo veče sevdaha“ u Busovači gdje se okupi do 400 simpatizera tih naših noći- ističe Mirsada čiju novu pjesmu možete da poslušate u nastavku.

Ne propustite