KINEZI VJERUJU - AKO URADITE OVE 3 STVARI, PARE ĆE SE LIJEPITI ZA VAŠU KUĆU: Evo šta trebate znati

Sve za dom
KINEZI VJERUJU - AKO URADITE OVE 3 STVARI, PARE ĆE SE LIJEPITI ZA VAŠU KUĆU: Evo šta trebate znati
-

Nekada nije dovoljno samo postaviti predmete na određeno mjesto u kući i “prizvati” novac, bogatstvo i blagostanje. Od izuzetne važnosti je i način na koji se odnosimo prema životu, prema stvarima koje, obično, uzimamo “zdravo za gotovo”. Usvojite ova tri načina ponašanja i rezultati neće izostati.

Budite nježni prema novcu
Mnogi od nas imaju naviku nemarno ubaciti kusur u džep ili novčanik, ili ga ostaviti gdje stignemo. To nije dobar odnos prema novcu, jer kad počnete zapostavljati novac, zapostaviće i on vas. Držite ga uvijek uredno složenog u lijepom novčaniku, kutiji ili gdje ga već držite. Kada je riječ o radnom mestu, novčanik držite na lijevoj strani radnog stola, gdje je mjesto novca u radnom prostoru.

Dajte i dobićete
Novac je energija koja mora teći. Obično se vjeruje da onaj koji daje novac, on ga i dobija. Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno drugima možete pokloniti malo svog vremena ili pažnje.

Obojite život veselim bojama
Kinezi vjeruju da je “područje novca” u bojama i to zelenoj i ljubičastoj. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo. Dakle, u kući, ali i na radnom mestu, uvijek pronađite mjesto gdje ćete kombinovati ove dvije boje. Ipak, boje su te koje nas uveseljavaju i daju nam posebnu energiju.

Ne propustite