NISTE NI SVJESNI ŠTA SE SKUPLJA NA RADIJATORU I TO POSLIJE UDIŠETE! Očistite ga uz pomoć vode i jednog sastojka

Praktična žena
NISTE NI SVJESNI ŠTA SE SKUPLJA NA RADIJATORU I TO POSLIJE UDIŠETE! Očistite ga uz pomoć vode i jednog sastojka
.

Kako je uveliko počela grIjna sezona, mnogi koji imaju "švedske" radijatore u kući, možda nisu na vrijeme obratili pažnju na njihovo čiščenje. Međutim, ni sada nije kasno!

U radijatorima se vremenom nakuplja prljavština i prašina, a koju prilikom ispuštanja toplote mi udišemo. I dok nečistoću spolja možemo da uklonimo tako što ćemo je jednostavno prebrisati krpom, onu unutra je malo teže rešiti se.

Jedna djevojka je na TikToku otkrila genijalnu ideju uz pomoć koje ćete otkloniti svu zaostalu prljavštinu i prašinu, a pritom će kuća divno da vam miriše. Potrebne su vam svega nekoliko stvari - krpa, četka, voda i omekšivač za veš.

Prije nego što se bacite na čišćenje unutrašnjosti, pobrinite se da vlažnom krpom obrišete površinske slojeve. Zatim otklonite površinski poklopac sa švedskog radijatora i uz pomoć duže četke, poput one koja se koristi za posuđe ili glancanje cipela, očistite unutrašnjost radijatora. Sljedeći korak jeste da u toplu vodu rastvorite omekšivač za veš. Prethodno se pobrinite da ispod radijatora postavite ili deblju krparu ili posudu u koju će preostala voda da se zadrži. Zatim pomješanu vodu sa omekšivačem postepno sipajte u radijator.

Na taj način, sva nakupljena prljavština ima da nestane kao rukom odnesena! Također, izbjegavajte da miješate sa vrelom vodom druge sastojke, poput antibakterijskog sredstva, jer postoji mogućnost da hemikalije iz njega naprave reakciju sa toplotom i moguća je čak i eksplozija.

Pogledajte i video u kojem je sve detaljno objašnjeno - kliknite OVDJE.

Ne propustite