POGLEDAJTE KAKO RUSI KISELE KUPUS: Puno je ukusniji od našeg zbog jednog povrća (RECEPT)

Zimnica
POGLEDAJTE KAKO RUSI KISELE KUPUS: Puno je ukusniji od našeg zbog jednog povrća (RECEPT)
Recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu.

Recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu.

Sastojci:

  • Kupus - 1 kilogram
  • Mrkva - 1
  • Rotkvica - 1 komad
  • So - 1-1,5 kašika
  • Šećer - 1 kašika
  • Senf - Po ukusu
  • Sjemenke kumina - po ukusu

Posluživanje: 4-6

Kako kuhati "staru rusku kiseli kupus"

Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Mrkvu narenadajte na krupnoj rerni. Kombinirajte mrkvu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene sjemenke kumina i senf.

Masirajte rukama. Ogulite rotkvicu i naribajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promiješajte. Stavite na ugnjetavanje tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.

Ne propustite