NOVA DRAMA NA DVORU! PRINC WILLIAM ODLUČNO ODUZEO KAMILI VAŽNU ULOGU: Želi da zaštiti djecu

Kiosk
NOVA DRAMA NA DVORU! PRINC WILLIAM ODLUČNO ODUZEO KAMILI VAŽNU ULOGU: Želi da zaštiti djecu
Princ Vilijam je jasno svima stavio do znanja da njegova djeca imaju samo jednu baku, te da im Kamila nikako ne može biti baka

Princ Vilijam je jasno svima stavio do znanja da njegova djeca imaju samo jednu baku, te da im Kamila nikako ne može biti baka

Kraljevski biograf Angela Levin u svojoj knjizi tvrdi kako Vilijam ne želi da Kamila bude njegovoj djeci poznata kao "baka", jer ona to njima nije. Pored Kerol, majke Kejt Midlton, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis - nemaju drugih baka - kategoričan je Vilijam.

Princ od Velsa navodno je bio uporan u tome da Kamila bude priznata kao supruga njegovog oca, ali nikako kao baka njegovoj djeci.

Iako jedna od Kamilinih pomoćnica, Amanda Makmanus tvrdi da je Kamila veoma "topla žena" koja nema namjeru da "otima" unuke jer već ima svoje, te da "voli djecu i smatra što ih je više, to je bolje."

"Vilijam je ipak jasno dao do znanja da je Kamila supruga njegovog oca, ali ne i baka njegovoj djeci, te da princ Džordž, njegova sestra princeza Šarlot i princ Luis imaju dva djeda, ali samo jednu baku," navodi se u knjizi.

Ipak čigledna situacija sa sahrane kraljice Elizabete govori drugačije o Kamili. Naime, u jednom momentu kada se malena Šarlot rasplakala, Kamila je navodno rekla Kejt: "Ili je smiri, ili je odvedi odavde."

Kamila je dugo sebi krčila put unutar kraljevske porodice i strpljivo čekala svojih pet minuta. Koliko je bila obazriva i uporna svjedoči i činjenica da ju je sama kraljica imenovala za laskavu titulu kraljice supruge.

Ali njen put do njenog muškarca iz snova nije bio nimalo lak. Zahvaljujući upravo tom putu dobila je ne baš laskavu titulu "ljubavnice."

Nakon što su se ona i Čarls kratko upoznali i izlazili, Kamila se udala za drugog muškarca dok je Čarls bio u Kraljevskoj mornarici.

Nakon povratka Čarls se oženio Dajanom Spenser - no brak se raspao godinama kasnije zbog tvrdnji da je imao aferu s Kamilom.

Godine 1992. tadašnji premijer Džon Major objavio je da su se Čarls i Dajana razveli. Dvije godine kasnije, 1994., Čarls je priznao da je bio nevjeran Dajani.

Na pitanje je li joj ostao vjeran tokom dokumentarca o svom životu, rekao je: "Da, da... Sve dok se nije nepovratno slomio, oboje smo to pokušali."

1995. Kamila i njezin suprug Endru također su objavili da se rastaju, iste godine Dajana daje intervju u kojem kaže: "Pa, bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva."

Čarls i Kamila objavili su vjeridbu 2005. godine, što je izazvalo široka nagađanja o tome koju bi titulu ona trebala preuzeti.

Palata je tada objavila da Kamila dobija titulu vojvotkinje od Kornvola, kako bi se izbjegle bilo kakve kontroverze oko titule pokojne princeze Dajane.

U februaru 2022. pojavila se kraljica kako bi dala svoj blagoslov paru i objavila da će nakon Čarlsovog uspona na prijestolje Kamila postati kraljica supruga.

Ne propustite