Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: Upoznao ga o izbornim rezultatima SDA

Bosna i Hercegovina
Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: Upoznao ga o izbornim rezultatima SDA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonski sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonski sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, piše N1.

Izetbegović je upoznao Erdogana sa rezultatima Općih izbora u Bosni i Hercegovini, a naročito sa rezultatom koji je ostvarila SDA.

Istaknuto je da je SDA zadržala podršku glasača, te da je u određenim dijelovima Bosne i Hercegovine poboljšala rezultat u odnosu na Opće izbore 2018. godine.

Govoreći o izborima za članove Predsjedništva BiH, Izetbegović je naglasio da je podrška birača koju je dobio procentualno veća u odnosu na ranije ostvarene rezultate, ali da to nije bilo dovoljno zbog ujedinjavanja više stranaka protiv kandidata SDA.

Erdogan je čestitao Izetbegoviću na rezultatima koje je ostvarila SDA, te je pružio punu podršku u daljem radu u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Također je razgovarano i o posljednjoj odluci Visokog predstavnika Christiana Schmidta o nametanju izmjena Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH.

Izetbegović je ocijenio da je odluka Visokog predstavnika jednostrano rješenje koje ide u prilog isključivo jačanju pozicije HDZ-a BiH, dok se u potpunosti zanemaruje pozicija Bošnjaka i Hrvata u entitetu RS.

Ne propustite