VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI, DONIO JE ODLUKU: "Sutra ćete čuti"

Region
VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI, DONIO JE ODLUKU: "Sutra ćete čuti"
.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država već donijela odluku u vezi sa uvozom nafte ako zbog Hrvatske ne bude moguć ruske nafte hrvatskim naftovodom Janaf, kao i da će sutra o tome obavijestiti javnost i odgovoru Srbije, piše Blic.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država već donijela odluku u vezi sa uvozom nafte ako zbog Hrvatske ne bude moguć ruske nafte hrvatskim naftovodom Janaf, kao i da će sutra o tome obavijestiti javnost i odgovoru Srbije, piše Blic.rs.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska ne spriječava Srbiju da uvozi rusku naftu, ali da neće dozvoliti da ona ide preko Janafa, Vucić je rekao da Srbija jedino i može da uzvozi naftu preko Janafa.

Na pitanje, kakav je onda plan, Vučić je rekao:

- Čućete sutra, mi smo već donijeli odluke i upoznaću vas sutra sa tim kakve odluke smo donijeli i šta ćemo tu da radimo.

Napomenuo je da Srbija može da uvozi naftu putem barži, ali da je to dosta skuplje i da ima puno problema, zbog čega se to i radi naftovodom.

- Ali, sutra ćete čuti šta će biti naš odgovor, koji nije pitanje dnevne politike, dodao je Vučić.

Ne propustite