KRALJICA ELIZABETA JE UVIJEK JELA OVAKO PRIPREMLJENU KAJGANU: Od svih ostalih recepata je razlikuju 2 sastojka

Praktična žena
KRALJICA ELIZABETA JE UVIJEK JELA OVAKO PRIPREMLJENU KAJGANU: Od svih ostalih recepata je razlikuju 2 sastojka
-

Isprobajte recpet za omiljenu kajganu kraljice Elizabete, sastojci nisu skupi, a preukusna je. Dva sastojka joj daju specifičnu aromu.

Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuharice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo. Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus. Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima. 

Sastojci: 
3 jajeta
1 kašika mlijeka
morska so, po ukusu
1 kašika putera ili maslinovo ulje
1 kašičica rendane kore limuna
mljeveni muškatni oraščić
vlašac

Priprema: 

Umutite jaja i mlijeko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrijte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomjerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno prije nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promiješajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite