Kapidžić tvrdi da je Izetbegović pokraden i da je Bećirović pobijedio uz pomoć stranih obavještajnih službi

Bosna i Hercegovina
Kapidžić tvrdi da je Izetbegović pokraden i da je Bećirović pobijedio uz pomoć stranih obavještajnih službi
,

Jedan od članova sarajevskog ogranka SDA Faruk Kapidžić osvrnuo se na izborni rezultat SDA i lidera te stranke Bakira Izetbegovića koji je velikom razlikom izgubio od kandidata ujedinjene opozicije Denisa Bećirovića.

Kapidžić je za takav rezultat pripisao krađi na izborima i okrivio strae obavještajne službe da su pomagale kandidatu opozicije. U nastavku prenosimo njegovu objavu u cijelosti:

“Šest mjeseci savršene kampanje predsjednika Izetbegovića po inostranstvu i u BiH i zadnjih trideset dana svakodnevnih tribina (često i po dvije dnevno u dva grada) bez ijedne mrlje ili nedolične izjave, rezultiralo je apsolutnom pobjedom SDA na svim kantonima, na federalnom i na državnom nivou sa osvojenih preko 200 hiljada direktnih i preko 200 hiljada skupštinskih glasova. Uz preko 100 hiljada upitno nevažečih listića, 11 političkih subjekata, većine medija, ponekih ambasada, stranih obavještajnih službi i domaćih ‘snaga’, ‘junački’ pobjeđuje prehrabri kandidat SDP-a, čiji isto tako prehrabri predsjednik sa pozicije nosioca liste i pozicije nosioca kompenzacije još uvijek ne uspijeva ući u Parlament BiH.

I nakon svega ‘začešljali’ se neki i u glas opalili ‘Narod je rekao da želi SDA ali ne Izetbegovića’.Fino ste to smislili da neko zasjednete na tuđi hrabro odrađen posao. Ne gospodo, više od 200 hiljada građana je reklo da hoće SDA sa Bakirom Izetbegovićem.Zato zamislite se malo zašto je krenuo sam na 11, a mogao je kao druga dvojica ‘hrabro’ poslati zamjenu. Samo zato što mu je bio bitan rezultat stranke, a ne samo njegov.I postigao je najbolji ukupni rezultat ikada.

Na to sve idu pitanja novinara predsjedniku SDA ‘osjećate li odgovornost i hoćete li podnijeti ostavku?’, a predsjedniku SDP-a ‘osjećate li se ponosnim i hoćete li formirati vlast na svim nivoima?’ Medijska saga za maloumne se nastavlja…Ali se nastavlja i borba za BiH, a to znači i borba za sve bolju SDA. Zato čestitke predsjedniku Izetbegoviću i iskreno hvala svima koji su glasali za istog i za SDA na svim nivoima vlasti. S poštovanjem,Faruk Kapidžić dia”.

 

Ne propustite