BILA JE SIMBOL 80-IH I SAN SVAKOG MUŠKARCA U JUGOSLAVIJI: Danas ima 56 godina i ne liči na sebe

Show
BILA JE SIMBOL 80-IH I SAN SVAKOG MUŠKARCA U JUGOSLAVIJI: Danas ima 56 godina i ne liči na sebe
-

Anja Rupel bila je nekadašnji se*s-simbol bivše Jugoslavije, a sa tadašnjom grupom "Videosex" žarila je i palila domaćom scenom

Anja Rupel bila je jedna od najpopularnijih pjevačica i se*s-simbol osamdesetih. Počela je u grupi "Videosex", a nakon toga je nastavila uspješnu solo karijeru. Danas 56-godišnja Anja i dalje je u mužičkim vodama i izgleda podjednako zanosno.

Anja je bila prepoznatljiva po neobičnom stilu, koji je bio daleko ispred onog vremena, s licem nevinog devojčurka i crnom kosom sa šiškama bila je predmet sanjarenja mnogih muškaraca u bivšoj Jugoslaviji. Imala je tek 16 godina kad su počeli da snimaju, a na njen prvi koncert u životu s bendom putovala je i njena mama.

Nakon raspada bivše države o Anji se van granica Slovenije znalo jako malo. Bend je nastavio rad i devedesetih, ali ubrzo su se razišli, a ona je nakon duže pauze nastavila uspješnu solo karijeru, ali unutar granica svoje države.

Još kao srednjoškolka je upoznala svog sadašnjeg partnera aleša Klinara, a upravo on je napisao sve njene u sasmostalnoj karijeri. Imaju 19-godišnju ćerku Lunu, a osim što peva, ona i piše pesme za druge izvođače.

Anja je u martu napunila 56. godina i za sebe kaže da ponosno uživa u svom životu, pomalo radi, bavi se svojom ćerkom i kako je par puta izjavila „vodi jedan sasvim običan život“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli anja rupel (@anjarupel)

Tokom svoje karijere Anja je svoj prvi solistički album „Odpri oči“ objavila 1994. a do 2016. sa višegodišnjim pauzama izdala je osam albuma.

Podsetimo, grupu "Videosex" su 1983. osnovali Iztok Turk i Janez Križaj, a Anja Rupel postala je pjevačica nakon audicije. Pjevali su o tabu temama, ženama serijskim ubicama, samoubistvu zbog postporođajne psihoze. Objavili su pet albuma, a neke od najpoznatijih pjesama su "Vozi me vlak v daljave", "Zemlja pleše", "Detektivska priča", "Moderna djevojka".

 

Ne propustite