NAJEFIKASNIJA 4 NAČINA UKLANJANJA KAMENCA U KUPATILU: Zaboravite na užasne mrlje po slavinama, lavabou i bojleru

Praktična žena
NAJEFIKASNIJA 4 NAČINA UKLANJANJA KAMENCA U KUPATILU: Zaboravite na užasne mrlje po slavinama, lavabou i bojleru
-

Kamenac je veliki problem u svakom domaćinstvu kod nas, ali uz nekoliko koraka vrlo lako ćete ga ukloniti i to zauvijek!

Kamenac zadaje glavobolju svim ženama, a koliko god bile uporne u čišćenju, uvijek se ponovo pojavi. Ostavlja ružne mrlje na slavini, lavabou, bojleru, čajniku, veš-mašini, što prilično zna da vas nervira, zar ne?

Glavni uzrok nastajanja kamenca mogu biti razni deterdženti i sapuni, kao i minerali u vodi. Mi vam donosimo nekoliko opcija za njegovo uklanjanje koje provjereno rade!

1. Filter za vodu

Bilo bi dobro da koristite filtere, a najbolji su oni priključci za česmu, koji veoma efikasno uklanjaju nečistoće, opasna organska jedinjenja, bakterije, teške metale.

2. Omekšivač vode

Omekšivačima vode nazivaju se uređaji koji uklanjaju kalcijum, magnezijum i druge minerale iz vodovoda i to je odličan način da se spriječi pojava kamenca.

3. Čišćenje vodovoda

Najvažnija opcija za preventivno sprječavanje pojave kamenca! Slobod čišćenje vodovoda praktikujte što češće, a uz omekšivaš vode ćete imati dobitnu kombinaciju, te na stvaranje ove "napasti" možete i da zaboravite!

4. Rastvor sode bikarbone

Soda bikarbona je sjajna za mnoge stvari, a kada je u pitanju kamen, najbolje djeluje u kombinaciji sa sirćetom. Pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone sa 150 ml sirćeta i sipajte to unutrašnjost cijevi. Potom ostavite da rastvor odstoji oko 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

(Stil)

Ne propustite