Prošlo je 13 godina od ubistva Vedrana Puljića, ubica se još uvijek slobodno kreće

Crna hronika
Prošlo je 13 godina od ubistva Vedrana Puljića, ubica se još uvijek slobodno kreće
.

Na današnji dan prije 13 godina na ulicama Širokog Brijega ubijen je navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić.

Za njegovo ubistvo, koje se dogodilo 4. oktobra 2009. godine, još uvijek niko nije odgovarao te je poražavajuće da se ubica i danas još uvijek slobodno kreće.

Ubistvo se dogodilo uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva koja na kraju tog dana nije ni odigrana. Tokom nereda ranjeno je desetak osoba.

Početkom ove godine Županijski sud u Splitu pravomoćno je oslobodio Olivera Knezovića za ubistvo Puljića te ga je osudio na četiri godine zatvora zbog izazivanja opće opasnih radnji.

Suđenje Knezoviću počelo je prije sedam godina, a Županijski sud u Splitu je u februaru ove godine konačno donio odluku. Poražavajuće je da je Knezović oslobođen za ubistvo, što je bila druga tačka optužnice.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo u više navrata su istakli da je za ubistvo odgovoran MUP Zapadnohercegovačkog kantona, a posebnu poruku su poslali i jučer nakon što su završeni izbori u BiH.

"Izbori u Bosni i Hercegovini su završeni. Za razliku od prethodnih izbora, ovog puta ni na predizbornim skupovima nisu skupljani jeftini poeni na ime Vedrana Puljića. Napominjemo sve aktere izbora da se 4. oktobra navršava 13 godina od ubistva Puljića. Trinaest godina u kojima ste uradili ništa. Osim predizbornih spomena kako biste pridobili valjda našu pažnju pa kako niste uspjeli, prestao je i vaš spomen na Puljića. Naš spomen neće prestati sve dok zadnji od nas ide na utakmice našeg voljenog kluba, za koji je Vedran živio. Zbog toga pozivamo sve navijače FK Sarajevo da u utorak dođu u što većem broju na parking ispred gradskog groblja 'Bare' u 17:00 sati gdje ćemo zajedno i dostojanstveno odati počast našem Vedranu. Također, pozivamo i sve ove što su u prethodnim godinama spominjali ime Vedrana Puljića na svojim političkim skupovima, da se pojave i skupa sa nama odaju počast Vedranu Puljiću. Napominjemo ih da je za ubistvo Vedrana Puljića odgovoran MUP Zapadnohercegovačkog kantona. Živio je samo za Sjever, Horde i Sarajevo!", poručile su Horde zla.

I FK Željezničar je obilježio 13 godina od ubistva Vedrana Puljića.

"Danas se navršava 13 godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Poražavajuće je da se i nakon 13 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće", poručili su iz kluba s Grbavice.

Izvor:Klix

Ne propustite