Da li je Komšić dobio glasove u mjestima gdje dominantno vlada HDZ BiH

Bosna i Hercegovina
Da li je Komšić dobio glasove u mjestima gdje dominantno vlada HDZ BiH
.

Dok HDZ BiH i ove godine nastavlja provjerenom matricom da je novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić "nelegitiman", zanimljivo je pogledati koliko je glasova dobio u mjestima gdje HDZ BiH godinama suvereno vlada.

Primjera radi, u Posušju je Komšić osvojio 18 glasova nakon prebrojanih 90,2 posto glasova, što ga je smjestilo na drugo mjesto iza HDZ-ove Borjane Krišto koja je osvojila 6.075 glasova.

Trećeplasirani je bio Bećirović sa 10 glasova, a iza njega su Mirsad Hadžikadić sa tri i Bakir Izetbegović sa dva glasa.

Slična situacija je i u Širokom Brijegu gdje je Komšić sa 52 glasa ponovo zauzeo drugo mjesto iza Krišto sa 13.077 glasova. Treći je opet bio Bećirović sa 45 glasova, Hadžikadić sa 10 i Izetbegović sa 9 glasova.

Što se tiče Gruda tu je Komšić sa 51 glasom bio trećeplasirani iza Krišto koja je imala 5.136 glasova i Bećirovića sa 107 glasova. Hadžikadić je sa 17 glasova bio četvrti, a Izetbegović je opet zauzeo posljednje mjesto sa šest glasova.

Isti poredak je i u Ljubuškom, gdje je Komšić ponovo bio trećeplasirani sa 66 glasova. Ispred njega su bili Krišto sa 14.484 glasa i Bećirović sa 77 glasova.

Izetbegović se u Ljubuškom popeo za mjesto više u odnosu na preostale navedene gradove pa je tako sa 29 glasova zauzeo pretposljednje mjesto. Hadžikadić je bio zadnji sa osam glasova.

Iako je ovo samo još jedan kuriozitet sa biračkih mjesta, ipak je važno napomenuti da Čovićeve tvrdnje da Komšić uopće nema podršku u mjestima sa dominantnom hrvatskom većinom nisu u potpunosti tačne.

Izvor:Klix

Ne propustite