NAPRAVITE POHOVANO BIJELO MESO BEZ PRŽENJA U ULJU: Fantastičan ručak gotov za manje od pola sata (VIDEO)
Pohovano meso nije preporučljivo jesti često, ali ako ga pripremite u rerni, možete da se počastite ukusnim obrokom.
Bijelo meso je jedno od najpopularnijih jela u cijelom svijetu, pogotovo ako se ispohuje. Takav način pripreme nije pretjerano zdrav jer se prži u dosta ulja, ali mi vam predlažemo da napravite jednako ukusno pohovano meso koje se peče u rerni. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što mogu da ga naprave i oni koji nikada nisu kuhali.
Sastojci:
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
peršun
1 kašika limunovog soka
500 g pilećeg filea
70 g prezli
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice bijelog luka u prahu
1/2 kašičice crnog luka u prahu
35 g parmezana
Priprema:
U posudu sipajte jaje, maslinovo ulje, sirno sjeckani peršun i limunov sok. Posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Zatim dodajte sitnije sjeckano meso i lijepo promiješajte, da meso upije smesu. U tanjir pomešajte prezle, začine i parmezan, pa uvaljajte meso. Posložite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite pleh, okrenite meso na drugu stranu i pecite na istoj temepraturi još 7-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa